MENIU

Dezinsecție în Arestul Poliției Capitalei! Deținuții, mutați în alte centre de detenție

Arestul Central al Poliției Capitalei

În incinta Arestului Poliției Capitalei se realizează, începând de luni, 7 decembrie, o acțiune de dezinsecție și deratizare a sediului, iar deținuții au fost mutați în alte centre de detenție din Capitală și din țară. Măsura a fost luată în urma sesizării din oficiu a Avocatului Poporului după ce Realitatea TV a difuzat știrea despre condițiile de detenție din penitenciarele din România.

Astfel, toți cei aflați în arest preventiv în celulele din Arestul Central al Poliției Capitalei sunt mutați pentru ca procedeul de dezinsecție și deratizare să se poată desfășura.

Acțiunea are loc după ce Avocatul Poporului s-a autosesizat, în urma informațiilor pe care Realitatea TV le-a făcut publice despre condițiile grele pe care le suportă deținuții din închisorile românești.

“Instituția Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în urma informațiilor transmise de postul Realitatea TV, referitoare la condițiile de detenție din penitenciarele din România. Ulterior, anchetele au fost extinse și la centrele de reținere și arest preventiv din cadrul Poliției Române”, se arată în comunicatul în care s-a anunțat sesizarea din oficiu.

“Față de aspecte prezentate, Avocatul Poporului a dispus efectuarea de anchete în toate penitenciarele de către birourile teritoriale și sediul central, în penitenciarele din raza de competență. Rezultatele vor fi cuprinse într-un Raport special, care va fi înaintat primului ministru și președinților celor două camere ale Parlamentului”, a mai transmis Avocatul Poporului.