MENIU

Dezgustător! Ce a putut să găsească un bărbat în mâncarea de la un fast-food din mall - amendă uriașă. VIDEO

Ieșitul în oraș s-a transformat într-o experiență dezgustătoare pentru un bărbat din Oradea.

Un bărbat din Oradea și-a cumpărat o porție de kebab de la un cunoscut restaurant dintr-un mall din Oradea, însă ce a găsit în interior l-a convins să se gândească de două ori înainte de a mai comanda mâncare fast-food: un melc viu!

Omul a postat pe rețeaua de socializare fotografii și un filmuleț care-i atestă spusele.

În filmarea publicată pe o reţea de socializare se vede, într-adevăr, melcul mișcându-se și se aude şi vocea angajatului. "Nu înţeleg cum a ajuns acolo. Totul e spălat sub presiune, deci nu ar avea ce să caute melcul", i-a spus acesta clientului.

Amendă de 20.000 de lei

Filmarea publicată pe Facebook a strâns în doar două zile peste 180 de comentarii şi aproape 1.000 de distribuiri. Aceasta a fost văzută inclusiv de șeful Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Bihor, Giani Bura, care a și trimis, joi, o echipă de comisari care să facă verificări la faţa locului.

Contactat de ebihoreanul.ro, Giani Bura a declarat că, în urma unor nereguli depistate, restaurantul din Lotus Center a fost amendat cu 20.000 de lei și au fost oprite de la vânzare produse în valoare de 13.000 de lei.

"La sediul din mall-ul Lotus Oradea s-a verificat respectarea, de către operatorul economic (restaurantul Mesopotamia), a condiţiilor prescrise şi declarate, pornind de la produsele finite, materiile prime utilizate, produse finite, constatându-se nerespectarea cerinţei de a folosi, în cadrul serviciilor prestate, numai produse şi proceduri sigure, astfel:

- prestatorul deţine un spaţiu separat pentru curaţat/spălat legume şi salată, operaţiuni efectuate de angajaţi, situaţia descrisă de consumator putând fi rezultatul nerespectării unor proceduri sigure.

- sunt preparate chifle şi clătite într-un spaţiu neadecvat, practic în spaţiul de depozitare a produselor alimentare preambalate tot aici existând baxuri cu tacâmuri şi frigiderul pentru drojdie

- nu este ţinută o evidenţă care să permită trasabilitatea materiilor prime, a cantităţilor utilizate într-o zi, ridicându-se suspiciunea folosirii acestora pe parcursul mai multor zile, inclusiv a calupului de 20 kg carne de curcan utilizată la preparatele tip kebab, shaorma.

Drept urmare, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională în cuantum de 20.000 lei, fiind oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de circa 13.000 lei", se arată într-un comunicat transmis de Bura.