MENIU

Dezbaterea momentului între Kamala Harris și Donald Trump. Cum a venit vorba de România

Dezbaterea momentului între Kamala Harris și Donald Trump. Cum a venit vorba de România

Confruntarea momentului între Donald Trump și Kamala Harris. Prima lor dezbatere a avut loc în Philadelphia, iar cei doi candidați la Casa Albă s-au atacat și s-au contrazis pe cele mai cruciale probleme cu care se confruntă Statele Unite. De la problema migranților și până la războiul din Ucraina, cei doi au venit cu poziții tot mai radicale. Mâna dreaptă a lui Biden care vrea să îi ia locul pentru următorii 4 ani susține că Trump nu ar ezita să le întoarcă spatele ucrainenilor. 

În cadrul recentei dezbateri televizate dintre vicepreședintele Statelor Unite, Kamala Harris, și fostul președinte Donald Trump, a apărut și subiectul României în contextul discuțiilor despre războiul din Ucraina și implicarea Statelor Unite în eforturile diplomatice și militare din regiune. Kamala Harris a reamintit alegătorilor americani că s-a aflat în prima linie a acțiunilor diplomatice și politice menite să sprijine Ucraina, subliniind inclusiv vizita sa oficială în România.

Vicepreședintele a evidențiat că vizita întreprinsă în România a fost una dintre etapele importante ale misiunii sale de a asigura sprijinul aliaților NATO din Europa de Est, în fața agresiunii Rusiei. Harris a folosit acest exemplu pentru a demonstra nu doar implicarea sa activă în politica externă, ci și dorința ei de a promova pacea și securitatea în regiune.

„Înainte ca Rusia să atace Ucraina m-am întâlnit cu președintele Zelenski și i-am împărtășit datele provenite de la serviciile noastre de informații. Apoi am fost la aliații noștri din est, în Polonia și în România”, a amintit ea. 

„Înțelegeți de ce aliații europeni și aliații noștri din NATO sunt atât de recunoscători că nu mai sunteți președinte și că înțelegem importanța celei mai mari alianțe militare pe care lumea a cunoscut-o vreodată, care este NATO, și ce am făcut pentru a păstra capacitatea lui Zelenski și a ucrainenilor de a lupta pentru independența lor. Altfel, Putin ar fi stat la Kiev cu ochii pe restul Europei, începând cu Polonia”, a mai spus Kamala Harris.

Pe cine ar prefera Putin la conducerea SUA. Răspunsul neașteptat al liderului de la Kremlin

Mai multe articole despre:
kamala harris donald trump dezbatere