MENIU

DEZASTRUL din Harkov după 12 zile de la invazia Rusiei - 133 de civili uciși. Imaginile infernului ucrainean - Galerie FOTO

Război Ucraina-Rusia - HARKOV Foto: Profi Media

Autorităţile oraşului Harkov, al doilea ca mărime din Ucraina, au anunțat că Peste 130 de civili au fost ucişi, dintre care cinci copii, în Harkov, al doilea oraș ca mărime din Ucraina, de la începutul invaziei ruse, acum 12 zile. 

De la începutul războiului, 133 de civili au murit în regiunea Harkov, inclusiv 5 copii. Anunțul a fost făcut luni de Poliție. Harkov a fost puternic bombardat în fiecare noapte. 

Foto: Profi Media

„În 7 martie, la ora 09:00, 209 persoane, inclusiv 133 de civili, inclusiv cinci copii, au murit din cauza rănilor ca urmare a bombardamentelor și ostilităților”, potrivit Unian.net.

Foto: Profi Media

Universitatea din localitate și Inspectoratul Poliției, numeroase blocuri și case au fost distruse în bombardamentele din ultimele zile.

Foto: Profi Media

Centrul orașului este de nerecunoscut.

Foto: Profi Media

Stațiile de metrou din Harkov au devenit buncăre improvizate pentru oameni.

Foto: Profi Media

Alături de civilii uciși, în atacurile trupelor ruse au murit și cei care au luptat pentru apărarea regiunii Harkov: 41 de militari ai Forțelor Armate ale Ucrainei, 4 polițiști, 8 gardieni naționali, 4 angajați ai Serviciului de Frontieră de Stat, 4 ai Universității Naționale a Forțelor Aeriene din Harkov, 1 din Serviciul de Securitate al Ucrainei, 14 luptători ai apărării teritoriale.

Foto: Profi Media

De asemenea, „443 de persoane au fost rănite în timpul bombardamentului, dintre care 319 erau civili”, a mai anunțat poliția.

Foto: Profi Media