MENIU

Dezastru umanitar în India. Țara, COPLEȘITĂ de pandemie - imagini dramatice

India, îngenuncheată de pandemie. Foto: captură YouTube

India se confruntă cu un adevărat dezastru epidemiologic. Spitalele nu mai fac față numărului mare de bolnavi, iar incinerările în masă au loc încontinuu, în condițiile în care țara înregistrează recorduri de noi cazuri la nivel global, relatează Realitatea Plus. 

Întreaga țară trece printr-un coșmar. Spitalele încearcă cu disperare să găsească oxigen, în timp ce oamenii așteaptă ambulanțe care nu reușesc să ajungă la toți bolnavii.

Autoritățiile au decis să treacă la incinerări în masă, dar chiar și așa crematoriile fac greu față numărului tot mai mare de decese.

Toată lumea dă vina pe Guvern, din cauză că vaccinurile au fost distribuite extrem de lent. În tot acest timp, virusul a suferit mutații și s-a răspândit rapid.

Acum, autoritățile din India așteaptă ventilatoare și oxigen medical, ajutorul umanitar promis de alte țări. Și România a trimis Indiei 80 de concentratoare de oxigen și 75 de cilindri de oxigen. 

India este a doua cea mai afectată țară din lume de pandemie, după SUA, cu un bilanț de peste 19,1 milioane de infectări și 211.060 de decese. În doar 24 de ore, autoritățile au raportat peste 350.000 de noi cazuri. 

Citește și: ”Echipamentele medicale și buteliile cu oxigen donate de România Indiei au ajuns la New Delhi, cu o aeronavă militară”

 

Mai multe articole despre:
india pandemie india dezastru umanitar india