MENIU

Dezastru ecologic lângă București. Dejecțiile din vilele de lux ajung direct în lac

Foto: captură Facebook

Dezastru ecologic într-un cartier de lux din Voluntari, județul Ilfov! Dejecțiile din case se varsă direct în lacul din zonă. Cartierul ar fi fost construit fără niciun fel de canalizare, așa că oamenii au fost nevoiți să găsească soluții. Proprietarii riscă acum amenzi colosale, relatează Realitatea Plus. 

Un cartier de case luxoase din Voluntari ar fi fost construit fără canalizare. Gurile de canal există, însă doar atât. Mulți localnici nu și-au construit fose, iar dejecțiile ajung direct în lac, care devine o sursă de infecții. 

Octavian Berceanu, comisarul-șef al Gărzii de Mediu, a filmat dezastrul ecologic și a postat imaginile pe pagina lui de Facebook.

”Un lac plin de mizerie, după cum se vede, cu case și cartiere racordate, branșate direct la luciul apei. Așa se construiește în Voluntari și nu numai. Cu foarte mult pământ împins peste margine, pămant adus și împins peste arborii existenți, peste vegetație fix în marginea lacului”, spune acesta.

Oamenii din zonă spun că sunt foarte multe case din jurul Bucureștiului care recurg la astfel de metode ilegale care distrug mediul înconjurător.

Comisarii Gărzii de Mediu vor merge din casă în casă să verifice unde mai sunt aruncate dejecții în apele din apropiere.