MENIU

DEZASTRU ECOLOGIC. În apele Dunării continuă să se scurgă substanțe chimice din 24 decembrie

Poluare pe Dunăre

În sectorul Drobeta Turnu Severin al fluviului Dunărea continuă să se scurgă de pe platforma industrială a societății Forsev produse chimice, a declarat luni directorul Sistemului de Gospodărire a Apelor (SGA) Mehedinți, Cristian Mură.

Potrivit sursei citate, poluarea Dunării a fost observată din 24 decembrie 2013 și, în pofida acțiunilor de neutralizare și limitare a efectelor acesteia, nu a putut fi oprită, din care motiv lucrătorii SGA Mehedinți intervin în zonă cu substanțe biodegradabile, scrie Agerpres.

'În urma verificărilor s-a constatat că produsele chimice, se pare combustibil lichid ușor utilizat la termocentralele uzinale, provin de pe canalul de evacuare a apelor uzate al fabricii Forsev', a precizat Mură.  În context, directorul Forserv, Emil Vamvu, a afirmat că deșeurile respective nu aparțin societății, aceasta încetându-și temporar activitatea din 20 decembrie 2013. 'Noi executăm lucrări de descoperire a canalului de pe care ajung în Dunăre produse chimice. Trebuie să depistăm sursa acestora și să dovedim autorităților de mediu și de gospodărire a apelor că nu suntem vinovați de incident', a spus Vamvu. 

Reprezentantul Forsev a mai arătat că amenda aplicată de Garda de Mediu, de 200.000 de lei, nu se justifică și după finalizarea salubrizării și vidanjării canalului alte entități economice trebuie să fie sancționate.