MENIU

Deţinut de la Penitenciarul Iaşi, ÎNJUNGHIAT în curtea unităţii

Deţinut de la Penitenciarul Iaşi, ÎNJUNGHIAT în curtea unităţii

Un deținut de 27 de ani de la Penitenciarul de Maximă Siguranță Iași, condamnat la închisoare pentru furt calificat, a fost transportat, miercuri, la Spitalul "Sfântul Spiridon" din Iaşi, după ce a fost înjunghiat de patru ori cu "un obiect ascuţit", în curtea unităţii, de către alt deţinut.

Incidentul a avut loc, miercuri la prânz, în timp ce deținuții aveau program de plimbare în curtea penitenciarului.
Deţinutul de 27 de ani, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru furt calificat, a fost înjunghiat de patru ori.

"Pacientul a ajuns cu două plăgi înjunghiate la hemitorace, una în dreapta și una stânga, ambele penetrante, și încă două la brațe. A fost rezolvat la Urgențe, a fost operat, acum a fost internat la Clinica de Chirurgie ca să îl putem supraveghea", a declarat, miercuri, pentru corespondentul MEDIAFAX, Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iași.

Reprezentanții Penitenciarului de Maximă Siguranță din Iași au afirmat că a avut loc un conflict spontant între doi deținuți, fără să precizeze dacă a fost identificată persoana care l-a înjunghiat de tânărul de 27 de ani.

"A avut loc un conflict spontant între doi deținuți, în urma căruia persoana privată de libertate O.M., în vârstă de 27 de ani a fost agresată cu un obiect ascuțit. Deținutul a fost prezentat la cabinetul medical pentru acordarea de îngrijiri medicale, fiind solicitat prin serviciul unic de urgență 112 intervenția unui echipaj SMURD. Deţinutul a fost transferat la UPU, la Spitalul «Sfântul Spiridon», pentru tratament de specialitate", a spus Gabriela Topoliceanu, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului de Maximă Siguranță Iași.

Reprezentanții unității de detenție au precizat că în acest caz a fost deschis dosar de incident, fiind informat judecătorul de supraveghere şi sesizat Parchetul Judecătoriei Iași.

De asemenea, a fost declanșată o anchetă internă, pentru a se stabili circumstanțele în care s-a produs incidentul.

Mai multe articole despre:
spital penitenciar deţinut înjunghiat