MENIU

Crima care a şocat România! Educatoarea care şi-a ucis fiica, arestată pentru 30 de zile

Educatoarea din Timişoara care şi-a ucis fiica de patru ani a primit, joi, mandat de arestare preventivă pe 30 de zile. Decizia a fost luată în baza referatului procurorilor, din care rezultă că micuţa a avut o moarte violentă, iar cercetarea în liberate a femeii ar reprezenta un pericol, inclusiv pentru liniştea publică. 

Potrvit anchetatorilor, gestul criminal al femei ar fi avut loc pe 13 martie, în jurul orei 17:30, "în timp ce se afla împreună cu fiica sa N. E.-E minoră în vârstă de 4 ani, în baia din locuinţa acestora situată în localitatea Timișoara str.T., iar fiica sa se spăla și se juca în cadă, (...)". Ca urmare a gestului criminal al mamei, victima a decedat  prin asfixiere, ca urmare a pătrunderii apei în căile respiratorii.

Un alt reper important este acela că personalul medical de la SMURD a scos cadavrul fetiţiei din cadă şi a stabilit că "decesul a survenit în urmă cu circa 6 ore (înainte de sosirea poliţiei şi a echipelor de salvare), adică undeva în jurul orei 17:30.

Trupul prezenta echimoze în regiunea gâtului (urme de degete) precum și plăgil la nivelul antebrațelor, provocate cu două catere, cu care victima ar fi încercat să-şi pună capăt zilelor.

Şocantă este şi constatarea că tatăl a ajuns acasă în timp ce mama ucigaşă era încuiată în baie. "N. M.-C., tatăl victimei, a relatat faptul că, atunci când a ajuns acasă de la muncă, undeva după ora 18:30, a constatat că ușa de la baie era încuiată, însă nu și-a făcut probleme deoarece știa că soția trebuia să o ducă pe fetiță la înot la ora 17:00, la un bazin public. S-a gândit astfel că înainte de a pleca, soția a încuiat ușa de la baie, ca de obicei, pentru ca bunica lor să nu intre și să facă baie, întrucât avea apoi probleme să iasă singură din cadă. Ulterior a plecat din nou la șantier, unde a stat aproximativ o oră, timp în care și-a pus semne de întrebare pentru că soția sa nu-i răspundea la telefon. Când a ajuns din nou acasă, a văzut că poliția a ajuns deja la fața locului, iar fetița sa era întinsă pe jos, în stare de inconștiență, pe holul ce ducea spre baie. Totodată, soția sa era imobilizată de polițiști, lângă ușa de la baie."

Bunica, în vârstă de 84 de ani, a declarat şi ea că nu a auzit vreun zgomot sau țipete, a crezut că acestea au plecat la bazinul de înot. "În finalul declarației sale, martora a menționat că nu cunoaște motivul ce a determinat-o pe inculpată să-și înece fiica, precizând totodată că ea nu l-a văzut pe nepotul său N. M.-C. să o lovească pe soția lui sau pe fiica sa."

În referat este descris şi momentul în care a fost descoperită mama ucigaşă. "A recunoscut operatorilor că și-a ucis fetița și ca atare, a solicitat prezența organelor de anchetă la fața locului, au găsit-o pe inculpata N.O.R. închisă în baie. Aceasta le-a înmânat apoi prin gemulețul de aerisire de la baie cheia. Întrucât nu au reușit să deschidă ușa cu respectiva cheie, au procedat la spargerea ușii cu piciorul, moment în care, la fața locului a ajuns și un echipaj de la SMURD. În continuare, au constatat că inculpata N.O.R s-a lipit de chiuvetă, iar în cada plină cu apă au observat-o pe minoră inconștientă."

 

În urma efectuării autopsiei, s-a stabilit că moartea victimei a fost violentă, cauzată fiind de asfixia mecanică prin submersie în apă. Vizavi de leziunile la nivelul antebrațelor, legiştii au stabilit că nu au legătură de cauzalitatea cu moartea fetiţei.

Oamenii legii au motivat solicitarea de arestare preventivă pe 30 de zile prin faptul că există un "pericolul concret pentru ordinea publică, (...) dacă ar fi judecate în stare de libertate (...), întrucât pericolul de a fi tulburată ordinea publică a fost apreciat inclusiv de către Curtea Europeană ca fiind un temei ce justifică detenţia."

Un alt motiv invocat în raport spune că "e inadmisibil ca o persoană ce acţionează într-o astfel de manieră, asupra unei victime lipsite de orice apărare împotriva agresiunilor fizice să fie cercetată în stare de libertate."

Mai multe articole despre:
educatoare fetita ucisa crima din Timişoara