MENIU

Detalii șocante despre azilul din Mureș: 3 morți în 6 luni, nicio autopsie făcută. Ce ascund torționarii?

Ies la iveală noi detalii șocante despre azilul groazei din Mureș. 12 beneficiari de la un centru din Baia Mare au fost transferați în timpul pandemiei la azilul ororilor din Târgu Mureș. În doar 6 luni, au murit 3 persoane fără măcar să se facă necropsia. Șocant este că reprezentantul legal al acestor persoane cu dizabilități susținea că vor ajunge într-un loc unde vor fi tratate conform standardelor europene. La Mureș, cel mai cumplit azil de până acum, anchetatorii au descoperit persoane bătute, subnutrite, chinuite, cu râie și ținute ca în lagăr. Urmează imagini și informații cu un puternic impact emoțional! 

Trei persoane au murit în 6 luni de la transferul unui azil din Baia Mare la căminul ororilor din Târgu Mureș, acolo unde au fost descoperiți bătrâni bătuți și cu râie. Pentru niciuna dintre cele 3 persoane nu s-a făcut necropsie, transmite presa locală. 

Reprezentantul legal al persoanelor din centru este directorul general al Protecției Copilului care este în subordinea Consiliului Județean Maramureș. Atât aceasta, cât și adjuncta DGASPC au fost demiși, transmite presa locală. 

La centrul din Târgu Mureș urmau să primească îngrijiri de specialitate la standarde europene, promiteau cei care au semnat relocarea în timpul pandemiei. 

Primele imagini din azilul groazei de la Mureș: Oameni ajunși „piele și os”! - Fotografii ȘOCANTE

"Nimeni nu spune din cei trimisi cati au murit, de ce au murit si care sunt numele celor care au murit. In 20 de ani, au murit 3 din 15. Iti dau un exemplu: si dupa ce au ajuns acolo s-au dus 3." Persoana care face dezvăluirile spune că în centrul din Baia Mare unde lucra, de fiecare dată când un tânăr cu dizabilități murea, se făcea necropsia, însă în cazul celor 3 morți de la căminul ororilor din Târgu Mureș nu se știe nici acum din ce cauză au murit, mai scrie presa locală. 

Noi detalii șocante despre azilul groazei din Târgu Mureș arată că cele patru persoane ținute captive în beci, în condiții ca în lagăr, aruncau bilețele în stradă cu speranța că cineva de afară le va salva. 

Patronul, administratorul azilului și fiul acestuia au fost arestați preventiv pentru 30 de zile și sunt cercetați penal într-o anchetă uriașă de constituirea unui grup infracțional organizat și trafic de persoane.