MENIU

Detalii șocante în cazul copiilor ținuți în sclavie! Posibili complici în Poliție și Primărie

Detalii șocante ies la iveală din ancheta pe care DIICOT o face la un centru de reeducare a minorilor din Maramureș. Potrivit unor surse Realitatea TV, procurorii au suspiciuni că polițiști și angajați din primărie ar fi fost complici ai grupării care ar fi ținut în sclavie mai mulți copii. Cinci din cele șase persoane reținute ieri au fost arestate pentru 30 de zile. Între ele se află și bărbatul de cetățenie germană care deținea centrul. 

Subzistă suspiciuni întemeiate – în baza datelor deţinute până la acest moment în cauză – că liderii grupului infracţional şi-au asigurat complicitatea unor persoane care fac parte din diferite autorităţi locale (poliţie, primărie, asistenţă socială) care le facilitează accesul la informaţii în legătură cu controalele şi verificările efectuate periodic de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş, astfel încât atunci când astfel de controale sunt efectuate, copiii sunt sedaţi, nu sunt lăsaţi singuri niciodată cu inspectorii şi sunt supravegheaţi strict pentru a nu intra în contact cu persoanele exterioare proiectului, aceeaşi modalitate de operare fiind practicată şi atunci când Projekt Maramureş primeşte vizita unor oficiali din Germania. 

Unul dintre tinerii care au ajuns în aşa-zisul centru de reeducare din Maramureş le-a spus anchetatorilor că era obligat zilnic sa dea de mâncare la vaci, oi, porci, sa le facă curat animalelor, sau să care lemne, după cum au precizat surse judiciare pentru Realitatea TV. Tot el a mai spus ca dacă minorii greșeau erau bătuți foarte rău. Şi el ar fi fost prins de gat, lovit cu piciorul, lipit de perete, a fost obligat să doarmă în sura și nu avea voie să facă baie. Chiar și iarna, în frig, timp două săptămâni. Adolescentul a mai mărturisit că uneori manca doar pâine uscată, dată la porci. 

Într-o altă mărturie emoţionantă, un tânăr a spus că îi era frica de cei doi soți care conduceau centrul. Avea tratament în Germania, dar când a venit în România, i-a fost întrerupt, iar medicamentele confiscate. Când a cerut medicamentele a fost agresat, spun surse apropiate anchetei. Tot el a mai povestit cum angajaţii centrului le luau mâncarea dacă nu o consumau destul de repede. Unii copii ar fi fost închişi în cocina cu porci, potrivit aceleiaşi mărturii. 

Într-un alt caz, un adolescent susține ca a fost dus într-o cameră de pedeapsă, unde nu avea acces la toaletă decât dacă i se deschidea ușa. Pedeapsa dura trei săptămâni și putea fi prelungită cu alte trei. El ar fi fost sancţionat pentru că a vrut să fuga din cauza muncii grele. Ar fi fost ținut de mâini și de picioare și lovit cu pumnul în spate, după cum apare în mărturia tânărului.

Doi germani, soț și soție, ar fi capii ororilor din Maramureș. Potrivit DIICOT, alături de alte șase persoane, ar fi ținut vreme de cinci ani copiii în condiții inumane, ger, ploaie și i-ar fi bătut. uzațiile. 

Programul "Projekt Maramures", prin care erau aduși copiii germani, s-ar fi desfășurat printr-o asociație din Baia Mare. Aceasta avea licenta de functionare din partea Ministerului Muncii din Romania.

Superficialitate în cazul acordării licenței pentru centrul privat din Vișeu de Sus?!

 
Potrivit unor surse, anchetatorii au descoperit cel puțin patru posibile victime până acum. Numărul ar putea fi, însă, mult mai mare, dar unii au părăsit centrul. 

Mai multe articole despre:
Maramureş copii sclavie