MENIU

Detalii îngrozitoare în cazul medicului Burnei: Folosea oase de vită de la măcelărie în operaţii

Detalii îngrozitoare în cazul medicului Burnei: Folosea oase de vită de la măcelărie în operaţii

Apar detalii îngrozitoare din ancheta privindu-l pe medicul Gheorghe Burnei. Potrivit unor surse judiciare, renumitul ortoped ar fi cumpărat de la măcelărie oase de animale, pe care le folosea în operaţii pe copii.

Oasele ar fi fost ţinute în conditii improprii, în frigider, alături de mâncare şi suc. Mai mult, o parte din instrumentarul medical ar fi fost cumpărat de la magazine de stradă. Spre exemplu, burghiele erau luate de la magazine de bricolaj, spun aceleasi surse. Anchetatorii verifică moartea mai multor copii care i-au fost pacienţi lui Burnei.  

Gheorghe Burnei le-ar fi mărturisit anchetatorilor că a folosit în operaţii materiale neomologate.

Surse judiciare au mai declarat pentru Realitatea TV că, la percheziţiile făcute la locuinţa şi biroul lui Gheorghe Burnei, au fost găsite 40 de plicuri cu bani, care ar fi reprezentat mită de la pacienţi. În faţa oamenilor legii, medicul ar fi afirmat că nu mai ştie de unde a primit sumele de bani. Jurnaliştilor, medicul le-a declarat că nu a luat niciodată bani pentru operaţii.

Totodată, conform surselor, anchetatorii ar fi găsit oase de copii în frigiderul din biroul lui Burnei.

Gheorghe Burnei a fost propus, duminică, pentru arestare preventivă, la Tribunalul Bucureşti. Medicul de la Marie Curie a fost reţinut, noaptea trecută, de procurorii de la Parchetul Capitalei. Cererea de arestare preventivă vizează doar faptele de corupţie. Conform procurorilor, exista 17 plângeri la Parchet, depuse de părinţi ai copiilor pe care i-a operat, de la care medicul ar fi cerut sau primit bani. Cei care au reclamat faptele au fost audiaţi de procurori. În paralel, a fost deschisă o anchetă in rem, pentru tentativă de omor.

Dr. GHEORGHE BURNEI, reținut pentru experimente pe copii şi luare de mită

Mai multe articole despre:
spital Marie Curie doctor Gheorghe Burnei