Detalii înfiorătoare despre trenul căzut în prăpastie. Mecanicii au alertat că nu au frâne
Mecanicii trenului marfar cu 14 vagoane, care a deraiat în apropiere de Petroşani, anunţaseră prin staţie defecţiuni la sistemul de frânare al locomotivei, susţin surse din rândul anchetatorilor. Cei doi au murit striviţi între fiarele garniturii, după ce marfarul a ieşit de pe şine, iar mai multe vagoane s-au prăbuşit în râpă.
Mecanicii trenului marfar cu 16 vagoane, care a deraiat în apropiere de Petroşani, anunţaseră prin staţie defecţiuni la sistemul de frânare al locomotivei, susţin surse din rândul anchetatorilor. Cei doi au murit striviţi între fiarele garniturii, după ce marfarul a ieşit de pe şine, iar mai multe vagoane s-au prăbuşit în râpă.
Trenul de marfă a intrat cu viteză extrem de mare într-o curbă strânsă terminată cu un viaduct, iar locomotiva și cele 14 vagoane au deraiat.
Impactul a fost atât de puternic încât locomotiva, după ce a trecut podul, a intrat până la jumătate în terasamentul căii ferate. Garnitura a rupt pur și simplu podul iar vagoanele au căzut într-o râpă de la circa 15 metri înălțime.
"Zgomotul a fost infernal, n-am mai auzit așa ceva în viața mea. Am casa în apropiere și stăteam la televizor când s-a întâmplat. Am ajuns la pod și nu mi-a venit să cred ce am văzut. Nu m-am apropiat pentru că a rupt și liniile de înaltă tensiune, dar nu am văzut mișcare. Mecanicii au murit pe loc. S-au mai întâmplat deraieri în zona asta, dar eu nu am văzut așa ceva în cei 55 de ani ai mei", a povestit unul dintre localnici. Pompierii ajunși la fața locului au constatat că ambele victime erau decedate. "Din păcate, vorbim de două victime, ambele încarcerate în locomotivă. Noi am adus echipamentul necesar pentru a le descarcera și apoi urmează ca restul instituțiilor să stabilească ce s-a întâmplat", a declarat Adrian Avram, comandantul Detașamentului de Pompieri Petroșani, potrivit Mesagerul Hunedorean.
La scurt timp după ce trenul a părăsit gara Petroşani, mecanicul ar fi anunţat defecţiuni la sistemul de frânare, potrivit Adevarul. „A alertat prin staţie că nu mai poate controla frânele garniturii şi că trebuie să i se facă loc pe linie", susţin surse din rândul anchetatorilor. „N-au avut frâne şi au comunicat prni staţie să le fie lăsată calea liberă", a confirmat Adrian Bozdog, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara
În locomotiva garniturii s-au aflat patru persoane, însă doi dintre mecanici au avut zile pentru că au coborât la Târgu Jiu. Avariile produse de accidentul feroviar la infrastructură sunt extrem de grave.
Podul distrus este singurul pe care puteau trece trenurile de persoane și marfă care vin din vestul țării și folosesc ruta Valea Jiului. Reparațiile ar putea dura și trei luni sau jumătate de an, spuneau mai mulți ceferiști ajunși la locul accidentului. Totul depinde de cât de avariată este structura de rezistență a podului, lucru care poate fi stabilit abia în zilele următoare.
La locul accidentului s-au deplasat trei echipaje SAJ, o autospecială de stingere, o ambulanţă SMURD şi o descarcerare grea.
Fotografiile sunt făcute de mecanicul de locomotiva Barbu Barbulescu. VEZi GALERIA FOTO