MENIU

Detaii halucinante într-o anchetă de corupție. Un medic din Gorj lua mită și spunea rugăciuni să fie ferit de procurori

Medicul Gheorghe Neața, reținut

Rugăciunile nu i-au ajutat prea mult unui chirurg șpăgar din Târgu Jiu. Medicul se ruga cu voce tare în cabinetul lui, cerând bani mulți și să fie ferit de procurori. Bani mulți a strâns o perioadă, din mita pe care le-o cerea pacienților, dar asta i-a adus procurorii pe cap. Oamenii legii l-au ridicat chiar din spital, la ieșirea din gardă. Din cabinetul lui, anchetatorii au confiscat aproximativ 70.000 de lei. 

Medicul Gheorghe Neaţă este acuzat de numeroase fapte de corupție, în principal luare de mită de la pacienții pe care îi opera. El fost ridicat chiar din cabinetul său după ce poliţiştii şi procurorii au făcut percheziţii în spitalul Județean din Târgu Jiu.

Pe numele chirurgului s-au făcut patru denunțuri de la pacienți care susțin că nu ar fi fost operați dacă nu-i ofereau diverse sume de bani. Procurorii DNA au început atunci interceptarea acestuia. Monologul rostit cu voce tare de către medic când rămânea singur în cabinet este însă halucinant.

„Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori, …!” recita medicul, potrivit Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj

O altă înregistrare surprinde tot un monolog al medicului în timp ce număra șpaga de la un pacient.

„Ce făcu?! Subţire de tot. 4… 5… 6… aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6”, se bucura medicul în momentul în care număra banii primiți de la pacienți. 

De altfel, în cabinetul medicului anchetatorii au descoperit și un seif din care au ridicat aproximativ 70.000 de lei.

Nu este prima dată când Gheorghe Neață are probleme cu legea. În 2005, el a fost condamnat la închisoare cu suspendare și obligat să plătească 80.000 de lei daune unui pacient, dupa ce a efectuat o anestezie, în locul specialistului, iar pacientul a rămas paralizat.

În ciuda gravității faptei, medicul Gheorghe Neață a continuat să opereze pentru că reprezentanții Colegului Medicilor nu i-au retras dreptul de practică.