MENIU

Destinaţiile favorite de vacanţă ale românilor din această vară

Cei mai mulţi români care au ales să-şi petreacă, vara aceasta, zilele de concediu în străinătate au optat pentru sejururi în insulele greceşti sau în Tenerife, destinaţii pentru care au alocat un buget mediu de 550 de euro de persoană. 

Staţiunile deja consacrate pentru concediile de vară, precum Creta, Zakynthos, Santorini şi Corfu, au fost şi anul acesta cele mai căutate de turiştii români, care au plătit cel puţin 200 de euro de persoană pentru o săptămână, cu transportul şi cazarea incluse, scrie News.ro.

În ceea ce priveşte city- break-urile, destinaţiile preferate au rămas marile oraşe europene, printre care se numără Paris, Barcelona şi Veneţia. Analiza Vola.ro arată că  media de preţ pentru un city break a fost de 250 de euro de persoană, cu trei nopţi de cazare şi transport cu avionul incluse.

Cel mai ieftin city break achiziţionat prin intermediul agenţiei a fost de 109 euro, cu două nopţi de cazare în Roma şi transport cu avionul.  

Extremele verii au fost un city break de 3.740 de euro, la Viena, pentru un grup de şapte persoane, care a inclus cinci nopţi de cazare, transport cu avionul şi excursii opţionale, dar şi o vacanţă de 14 zile, în Tokyo, la un hotel de cinci stele şi bilet de avion business class, al cărei preţ a fost de 10.000 de euro pentru o familie cu un copil.

Dintre turiştii Vola.ro, mai mult de un sfert au optat pentru vacanţe în străinătate de cel puţin şapte zile (27%), în timp ce 73% au ales city break-urile (vacanţe scurte, de două - cini zile).

Cea mai populară destinaţie de city break în 2016 a fost Roma, urmată de Barcelona, Veneţia, Dubai şi Paris. În ceea ce priveşte sejururile, opţiunile principale ale românilor au inclus destinaţii din insulele greceşti şi din Spania, respectiv Creta, Zakynthos, Santorini, Tenerife şi Corfu, în ordinea menţionată.

Mai multe articole despre:
Grecia vacanţă concediu