MENIU

Destin tragic pentru o tânără arhitectă din Deva pierită în infernul din Colectiv

<p>A pierit &icirc;n incendiul din Colectiv</p>
<p>A pierit &icirc;n incendiul din Colectiv</p>

Câteva sute de persoane au asistat, astăzi, împietrite de durere, la înmormântarea Mariei Vulcu, tânăra din Deva al cărui destin s-a frânt brusc în incendiul de proporții din Clubul „Colectiv” din Capitală. Funeraliile s-au desfășurat într-o discreție totală, la Simeria, oraș în care s-au mutat părinții tinerei.

Rudele, prietenii apropiați, dar și alte persoane impresionate de tragedie, care au dorit să fie alături de familia îndurerată, au venit în număr mare să își ia rămas bun pentru totdeauna de la Maria, al cărui destin a fost frânt prematur.

Cu toții au însoțit-o până la groapă și au privit, înmărmuriți, cum sicriul alb, în care se afla trupul neînsuflețit al tinerei, a fost acoperit cu pământ, scrie publicaţia locală Servus Press.

Maria Vulcu avea 30 de ani și era fiica unui cunoscut medic stomatolog din Deva, iar sora ei profesează tot în medicină dentară, în același oraș.

Prietenii și cunoscuții tinerii au fost șocați de vestea morții ei și nu le-a venit să creadă că tânăra se numără printre cele 32 de victime ale cumplitului incendiu din clubul bucureștean.

Cei care au cunoscut-o pe Maria, colegi de liceu sau facultate, spun despre ea că era o fată veselă, mereu cu zâmbetul pe buze și care avea multe planuri de viitor, vise ce i-au fost spulberate multe prea repede. „Maria era de o veselie debordantă. Lumea va fi mai tristă fără ea", a mărturisit unul dintre prietenii apropiați ai tinerei.

Fostă elevă a Liceului de Muzică și Arte Plastice din Deva, Maria Vulcu a urmat cursurile Facultății de Arhitectură din cadrul Universității Politehnice din Timișoara, pe care le-a absolvit în anul 2010.

A urmat și un master în arhitectură, iar în urmă cu aproximativ doi ani și-a deschis, la Deva, un cabinet individual în acest domeniu. De circa doi ani, se mutase în Capitală, unde își dorea să ajungă un arhitect renumit.

Vineri seară a mers la concertul trupei „Goodbye to Gravity" și nu a reușit să scape din infernul care a cuprins clubul la scurt timp după începerea show-ului de artificii. Maria sau „Mary", cum o alintau prietenii buni, a fost găsită la intrarea în club și nu prezenta arsuri pe trup, potrivit unor apropiați citati de Libertatea. A fost identificată la IML, unde a primit „numărul 6".

Mai multe articole despre:
colectiv clubul colectiv incendiu colectiv