MENIU

Despăgubiri pentru familiile oamenilor care au murit din cauza Covid-19. Ce țară a luat decizia

India, îngenuncheată de pandemie. Foto: captură YouTube

Rudele persoanelor care au murit după ce s-au infectat cu Sars-Cov-2 vor primi compensații financiare în India. Curtea Supremă a aprobat luni decizia Guvernului. 

Pentru fiecare deces se vor oferi 670 de dolari, astfel încât suma totală alocată pentru despăgubiri va depăși 300 de milioane de dolari.

India este a doua cea mai afectată țară de pandemie din lume, după SUA, cu un bilanț de peste 33,8 milioane de infectări și 449.280 de decese. 

Conform hotărârii judecătorești, vor primi despăgubiri familiile celor care au decedat într-un termen de 30 de zile de la infectare, dar și rudele celor care au fost tratați în spitale pentru perioade mai lungi și, ulterior, au murit.

Măsura, anunțată încă din septembrie, vizează și familiile persoanelor care s-au sinucis după ce au aflat că au Covid-19. 

Potrivit deciziei judecătorilor, ”toate spitalele în care pacientul a fost internat și a primit medicație trebuie să furnizeze documentele necesare, de tratament, membrilor familiei decedatului când li se cere acest lucru.”

Despăgubirile nu vor fi refuzate nici dacă nu este specificat Covid-19 drept cauză a morții în certificatul de deces. În aceste cazuri, se for înființa comitete de soluționare a plângerilor, care trebuie să le rezolve în termen de 30 de zile, mai notează Curtea, potrivit CNN.

Mai multe articole despre:
india pandemie india despagubiri covid