MENIU

Descoperire uluitoare a inspectorilor DSV într-un depozit: "Niciodată nu am văzut aşa ceva"

Aproape două tone de produse expirate, multe în stare de putrefacţie, au fost descoperite într-un depozit de alimente din Bacău de către inspectorii de la Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar-Veterinară, care au dispus suspendarea activităţii şi amendarea firmei cu 77.000 de lei.

Potrivit reprezentanţilor Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bacău, o cantitate de 1.098 de kilograme de produse expirate, majoritatea în stare de putrefacţie, au fost găsite într-o autoutilitară de transport marfă aflată în faţa depozitului firmei controlate. Alte 880 kilograme de produse congelate expirate, cum ar fi peşte şi carne de pui, au fost descoperite în interiorul depozitului, acestea fiind pregătite pentru a fi comercializate.

”Acele produse din autoutilitara de transport marfă se aflau acolo, în soare, de o lună. Era un adevărat dezastru, un focar de infecţie. Niciodată nu am văzut aşa ceva. Erau pizza şi multe alte produse în stare de putrefacţie. Alimentele congelate din depozit erau expirate din martie şi aveau un aspect complet modificat”, a declarat, marţi, pentru News.ro comisarul şef adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bacău, Alin Năstasă.

Firma care deţine depozitul din Bacău, o societate din judeţul Arad, a fost amendată cu 10.000 de lei de Protecţia Consumatorilor, pentru depozitare necorespunzătoare, şi cu 20.000 de lei pentru comercializare de produse alterate şi expirate.

La rândul lor, inspectorii Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor au sancţionat firma arădeană cu suma de 47.000 de lei şi a suspendat activitatea acesteia pe termen nelimitat.

”Întreaga cantitate de produse a fost confiscată în vederea distrugerii. Am dispus efectuarea inventarului de către şeful punctului de lucru şi, din estimările noastre, ar mai exista încă vreo trei tone de produse expirate”, a precizat directorul DSVSA Bacău, Ion Bâgu.

Pe lângă produsele de origine animală, inspectorii celor două instituţii au descoperit, printre altele, şi conserve, pizza şi paste făinoase, alimente care ar fi urmat să ajungă în magazine din zona Moldovei.