MENIU

Descoperire şocantă. Un profesor a fost găsit spânzurat în Universitatea din Iaşi

<p>Crimă &icirc;n Vaslui. Un bărbat, găsit mort pe un drum. Avea g&acirc;tul rupt</p>

Descoperire şocantă aseară la Universitatea Tehnică "Gheorghe Asachi" din Iaşi. Un cadru didactic de la Facultatea de Hidrotehnică s-a spânzurat într-o încăpere a instituţiei. Barbatul de 47 de ani era profesor şi şef de departament. Se presupune că motivul care l-a împins la acest gest extrem ar fi faptul că proiectul la care a lucrat în ultimii ani a rămas fără finanţare.

Profesorul a fost găsit de un coleg de catedră care care a sunat imediat la 112. Medicii de pe ambulantă nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbatul de 47 de ani.

"N-am mai putut decât să constatăm decesul. Victima se afla într-un loc mai ferit. a fost găsit cu întârziere, undeva la înălţime. Se poate spune de cât timp era acolo. Estimativ de o oră, cam atât.", spune Luminiţa Bodrun, medic SAJ Iaşi

Potrivit unor apropiaţi, profesorul avea probleme cu unul dintre programele de cercetare pe care le coordona, pentru care a pierdut finanţarea. Un alt motiv care l-ar fi putut determinat să îşi ia viaţa ar fi faptul că unul dintre cei doi copii ai săi e grav bolnav.


Ioan Crăciun primise recent titlul de profesor universitar şi era membru în Senatul Universităţii Tehnice din Iaşi.

Mai multe articole despre:
Iaşi universitate profesor spânzurat