MENIU

Descoperire șocantă! Ce se întâmplă dacă un om care are 75 de kg bea peste 6 litri de apă o dată?

Orice substanţă, dacă este consumată în exces, duce la deces, scrie Compound Chem. Testele LD50, cele în care sestabileşte doză letală pentru 50% dintre animalele din grupul de test, nu sunt tocmai exacte, însă ne dauinformaţii preţioase legate de toxicitatea unei substanţe.

 

De exemplu, un om care are o greutate de 75 de kilograme poate muri dacă va consumă 6 litri de apă odată, din cauzahiponatremie (intoxicare cu apă).

Ceea ce trebuie înţeles în legătură cu testele LD50 este faptul că ele se fac pe animale, în special şobolani de laborator, şi ele nu sunt 100% concludente, însă ajută prin oferirea unor informaţii orientative.

Situaţia poate fi diferită de la om la om, dar un lucru trebuie înţeles: excesele pot duc la deces. De exemplu, pentru o persoană normală, o doză zilnică de 6 litri de apă poate fi mortală, sau una de 585 de ml de alcoolconcentraţie 40%.

Unele substanţe sunt toxice în catitati foarte mici, precum este ricinul, mortal la 1.78 mg, iar altele încantităţi foarte mari, precum este cafeaua. Ţine minte: doza face otravă.

Sursa: bzi.ro

Mai multe articole despre:
apă substanţe toxice doză letată