MENIU

Descoperire neașteptată la granița României! Prins cu peste 50.000 de pachete de țigări de contrabandă ascunse într-un transport de roșii din Bulgaria

Un șofer român care transporta roșii din Bulgaria a fost reținut și pus sub control judiciar, după ce polițiștii de frontieră au descoperit în microbuzul său peste 50.000 de pachete de țigări fără timbru fiscal. Incidentul a avut loc la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, iar valoarea totală a țigaretelor confiscate depășește 1,5 milioane de lei.

Descoperirea contrabandei

Conform unui comunicat al Brigăzii Rutiere, pe 16 octombrie, în jurul orei 19:00, un bărbat de 36 de ani s-a prezentat la granița Giurgiu-Ruse, la volanul unui microbuz încărcat aparent cu roșii, pe sensul de intrare în România. În urma unei analize de risc, echipa comună de control, formată din polițiști români și bulgari, a decis să efectueze o verificare amănunțită a vehiculului. Astfel, în partea din față a microbuzului au fost descoperite ascunse 50.400 de pachete de țigări de diferite mărci, toate fără marcaje fiscale.

Inventarul făcut de autorități a relevat un total de 1.008.000 de țigarete, în valoare estimată la 1.512.000 de lei. Întreaga cantitate de țigări a fost confiscată, iar șoferul a fost pus sub acuzare pentru contrabandă, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals.

Măsuri legale împotriva șoferului

Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu a dispus confiscarea microbuzului utilizat pentru transportul ilegal al țigaretelor și continuarea anchetei. Șoferul se află sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, în timp ce investigațiile continuă pentru a stabili dacă mai sunt implicați și alți suspecți în această rețea de contrabandă.

„Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu - Ruse au descoperit în urma unui control efectuat asupra unui microbuz peste un milion ţigarete, fără marcaje fiscale, în valoare de 1.512.000 de lei. La data de 16 octombrie, în jurul orei 19,00, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară un cetăţean român, în vârstă de 36 de ani, aflat la volanul unui microbuz care transporta roşii din Bulgaria pentru România", informează un comunicat al Brigăzii Rutiere.