Descoperire incredibilă: cărămizile făcute din urină umană
Primele cărămizi bio crescute din urină umană au fost prezentate la University of Cape Town (UCT), ducând la o nouă paradigmă în recuperarea şi reciclarea deşeurilor.
Noile cărămizi sunt create cu ajutorul urinei umane reale, ceea ce reprezintă o premieră în ştiinţa materialelor de construcţii, care va avea consecinţe semnificative în recuperarea şi reciclarea deşeurilor.
Cărămizile bio sunt create cu ajutorul unui proces natural numit precipitare microbiană a carbonatului de calciu. Nu se formează precum scoicile de mare, ci nisipul este colonizat cu bacterii care produc ureză. Enzima descompune ureea din urină în timp ce produce carbonat de calciu printr-o reacţie chimică complexă. Acesta cimentează nisipul în orice formă dorită, de la coloane la, acum, pentru prima dată, o cărămită rectangulară, scrie Phys.
În ultimele luni, Lambert şi studentul Vukheta Mukhari au testat în laborator mai multe forme de cărămizi şi mai multe variaţii de duritate pentru a produce materialul final.
Inovaţia este benefică pentru mediu pentru că aceste cărămizi pot fi produse în matriţe la temperatura camerei, potrivit Descopera.ro.