MENIU

Descoperire fantastică: un oraș construit de caracatițe, găsit în abisul mării. Cum arată

Oamenii de știință au descoperit un ”oraș” construit de caracatițe, la 10-15 metri sub apă, lângă coastele Australiei, scrie The Guardian.

Octlantis, așa cum a fost botezată așezarea în care trăiesc în jur de 15 caracatițe, este ultima dovadă că cefalopodele sunt ființe foarte inteligente și că nu sunt animale solitare, așa cum se credea.

Caracatițele care au construit Octlantis fac parte din specia Octopus tetricus.

Orașul este în fapt o aglomerare de cuiburi construite din nisip și scoici. Caracatițele se întâlnesc acolo, comunică, alungă alte cefalopode nepoftite și chiar evacuează membri ai congregației care nu mai sunt doriți.

În apropierea locului hrana este abundentă. În același timp, Octlantis atrage prădători, așa că, în general, după cum au observat cercetătorii, locul este unul destul de dur.

”Aceste comportamente sunt rezultatul selecției naturale și par a fi foarte similare cu cele demonstrate de vertebrate, care au un comportament social complex”, a declarat profesorul David Scheel, de la Alaska Pacific University, care a condus cercetarea.

Octlantis se află în Golful Jervis, lângă coasta de est a Australiei și neste aproape de un alt oraș al caracatițelor, botezat Octopolis. 

Mai multe articole despre:
oraş caracaţite Octlantis