MENIU

Descoperire cumplită în stomacul unei balene moarte

<p>Peste 40 de kilograme de pungi de plastic, &icirc;n stomacul unei balene</p>
<p>Peste 40 de kilograme de pungi de plastic, &icirc;n stomacul unei balene</p>

Biologii marini au descoperit peste 40 de kilograme de pungi de plastic în stomaculo unei balene care a eșuat în Filipine.

O balernă tânără care a eșuat în Filipine a murit din cauza unui ”șoc gastric”, după ce a înghițit 16 saci de plastic și mai multe pungi de cumpărături, totalizând 40 de kilograme dem plastic, scrie The Guardian.

Biologii marini și voluntarii muzeului din Davao City, din insula filipineză Mindanao, au fost șocați de conținutul stomacului balenei, care eșuase sâmbătă pe o plajă.

Descoperirea a fost relatată pe pagina de Facebook a muzeului.

Imaginile de la autopsie au surprins cantități uriașe de gunoi extrase din stomacul cetaceului.

Reprezentanții muzeului au mărturisit că este vorba despre cea mai mare cantitate de plastic găsită vreodată în stomacul unei balene.

”Este dezgustător. Guvernul trebuie să ia măsuri împotriva celor care continuă să folosească mările drept gropi de gunoi”, au spus cercetătorii.

Asia de sud-est are în mod clar o problem cu pungile de plastic. Un raport din 2017 al Ocean Conservancy arăta că China, Indonezia, Filipine, Thaiolanda și Vietnam folosesc au aruncat înm oceane mai mult plastic decât tot restul țărilor la un loc.

Biologul marin Darrell Blatchley a precizat că zeci de balene eșuate în ultimii ani au murit din cauza gunoiului acumulat în stomac.

Mai multe articole despre:
balenă Filipine plastic