MENIU

DESCOPERIRE! Acest condiment poate regenera CREIERUL

Un compus din turmeric, condimentul folosit de regulă în compoziţia curry-ului, poate favoriza creşterea celulelor nervoase, considerate a fi parte din „kit-ul de raparaţii“ al creierului, relevă un nou studiu apărut în revista de specialitate „Stem Cell Research and Therapy“, informează bbc.com, citat de frunza-verde.ro.

În cadrul unui experiment pe şoareci de laborator, cercetătorii Instiutului de Neuroştiinţe şi Medicină din Julich, Germania, au descoprit că o substanţă aromatică din componenţa turmericului, numită turmeron, influenţează procesul de reabilitare cerebrală. Oamenii de ştiinţă au injectat rozătoarele cu această stubstanţă după care au scanat creierele animalelor.

Acest lucru a scos la inveală o intesificarea a activităţii în zonele specifice ale creierului, implicate în creşterea celulelor nervoase, după administrarea turmeronului.

Într-o parte separată a studiului, cercetătorii au introdus mai multe eşantioane de celule stem neuroale (NSCs) prelevate de la rozătoare celule stem neurale în diferite concentraţii de extract de turmeron. Aceste celule au capacitatea de a se transforma în orice tip de celule ale creierului şi oamenii de ştiinţă sugerează că ele ar putea avea un rol important în recuperarea şi repararea deteriorărilor apărute în cadrul anumitor boli.

Mai mult pe frunza-verde.ro.

Mai multe articole despre:
creier regenerare turmeric Turmeronul