MENIU

Descinderi în Capitală: Retea de escroci, inclusiv o avocată, le promitea oamenilor case în sectorul 3

O rețea de escroci care promitea vânzări de case în Sectorul 3 al Bucureștiului a fost dezvăluită în urma unor descinderi recente. Persoanele implicate, printre care și avocata Irina Teodorescu, au fost acuzate de înșelăciune după ce au înșelat clienții cu avansuri de aproximativ 8.000 de euro, fără a livra nici locuințele promise, nici banii înapoi.

Oamenii legii au deschis o anchetă

În data de 8 august 2024, polițiștii de la Direcția Generală de Poliție a Municipiului București – Secția 16 Poliție au efectuat două percheziții domiciliare în București și Brașov și au pus în aplicare două mandate de aducere, în cadrul unui dosar penal care vizează infracțiuni de înșelăciune și complicitate la înșelăciune. Descinderile vin după ce, pe 25 aprilie 2024, polițiștii au fost sesizați de o persoană care a reclamat că a fost înșelată de către o femeie în legătură cu achiziționarea unei locuințe, achitând un avans de 8.000 de euro.

În urma acțiunilor de ieri, cele două femei implicate au fost reținute și conduse pentru audieri. Polițiștii continuă cercetările, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, pentru a stabili întreaga dimensiune a fraudei. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Poliției Capitalei și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.

Este important de menționat că perchezițiile domiciliare sunt parte a procesului penal și sunt menite să adune dovezi necesare soluționării cazului, respectând principiul prezumției de nevinovăție.