MENIU

Deputatul Nicolae Păun, arestat preventiv pentru 30 de zile

<p>Deputatul Nicolae Păun </p>

Deputatul Nicolae Păun a fost arestat preventiv pentru 30 de zile. Decizia este una executorie, dar poate fi conetestată.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis sâmbătă arestarea preventivă pentru 30 de zile a deputatului Nicolae Păun, care este acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.

Păun, la Arestul Preventiv: E o făcătură politică, Voicu e liber! Mă retrag categoric din Parlament

"Partida Romilor este o entitate, o organizație la fel ca toate celelalte, de la UDMR în jos. Partida Rominlor a obținut două proiecte cu finanțare europeană. Eu am delegat toate competențele echipelor de management. Nu m-am ocupat eu, pentru că nu sunt contabil, economist, nimic. Răspunzători de facto și de drept sunt cei care s-au ocupat de proiect. Dacă au fost semne de deturnare de fonduri înseamnă că autoritatea de management a greșit. Proiectul s-a derulat în urmă cu 3 ani de zile. Pe min nu m-a interesat. Avem managerul general al organizației care se ocupă de 20 de ani de bani și e în stare de libertate. Îl avem pe Mădălin Voicu care e în stare de libertate. Deduceți voi de aici. Dar eu trebuie să fiu reținut 30 de zile. Am înțeles că e an electoral. Tocmai d-aia. Este posibil să stau 90 de zile în arest, să treacă alegerile locale", a explicat Nicolae Păun.

Deputatul Nicolae Păun a fost reţinut, joi, de procurorii DNA pentru 24 de ore în dosarul în care este acuzat de spălare de bani, deturnare de fonduri, evaziune fiscală şi alte infracţiuni de corupţie.

 Nicolae Păun, care este şi preşedinte al Asociaţiei Partida Romilor Pro Europa, este acuzat de " folosire sau prezentarea cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene, schimbare, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, deturnare de fonduri, spălare a banilor, cumpărare de influenţă, influenţare a declaraţiilor, toate în formă continuată".

Luni, Nicolae Păun, a fost înştiinţat de procurorii că ancheta în cazul său a fost extinsă, fiind acuzat de evaziune fiscală după ce, prin intermediul firmei SC Niky Scorpion Alcom SRL, ar fi cumpărat terenuri la preţ supraevaluat pentru ca astfel să fie majorate cheltuielile societăţii şi diminuat impozitul datorat statului.

Mai multe articole despre:
arestat deputat Nicolae Păun