MENIU

Dependența de jocurile de noroc - care sunt semnele și cum o vindeci 

Dependența de jocuri de noroc se referă la impulsul compulsiv de a juca. Poate apărea la persoanele care participă la jocuri de cazinou, jocuri de noroc online, pariuri și loterie și dacă este adesea activată și încurajată de industria jocurilor de noroc.

Jocurile de noroc pot deveni dependente, deoarece stimulează calea recompensei din creier, care poate apoi încuraja și întări comportamentul de joc.

Mai mulți factori biologici, genetici și de mediu pot duce la un risc crescut de dependență de jocuri de noroc, cum ar fi anumite tulburări de sănătate mintală, caracteristici de personalitate, medicamente și expunerea la jocuri de noroc.

De ce jocurile de noroc creează dependență?

Dependența de jocuri de noroc poate acționa foarte similar cu dependența de droguri. În ambele cazuri, calea recompensei din creier poate fi stimulată, creând un sentiment de satisfacție. Mai precis, stimularea acestei căi de recompensă declanșează eliberarea unui mesager chimic numit dopamină, care duce la un sentiment de euforie. 

Produsele de jocuri de noroc care permit jocul ușor și rapid, văzute în special în cazul pariurilor cu cote fixe, pot crea dependență, deoarece „câștigurile aproape”, care sunt pierderi deghizate în câștig, stimulează, de asemenea, calea recompensei în creier. 

Citește continuarea pe realitateamedicala.net.

Mai multe articole despre:
jocuri de noroc dependenta jocuri de noroc