MENIU

Demisii în lanț din guvernul interimar bolivian cu mai puțin de o lună înainte de alegerile generale

Demisii în lanț din guvernul interimar bolivian cu mai puţin de o lună înainte de alegerile generale

Demisii în lanț în guvernul bolivian. Trei miniștrii din guvernul interimar condus de  Arturo Murillo și-au anunțat demisia cu mai puțin de o lună înainte de alegerile generale din această țară. Mai exact, este vorba despre miniștrii Economiei, Muncii și Dezvoltării Productive, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Ministrul Economiei, Oscar Ortiz, a afirmat într-o conferinţă de presă că a fost obligat să demisioneze. "Ei au decis să numească altă persoană", a declarat Ortiz, făcând referire la fostul ministru al Planificării Branko Marinkovic, și subliniind o serie de divergenţe cu guvernul preşedintei interimare, Jeanine Anez.

Potrivit lui Oscar Ortiz, disensiunile au legătură cu o decizie a guvernului de a restitui acţiuni ale companiei naţionale de electricitate Elfec unui fost acţionar privat, Cooperativa de Teléfonos din Cochabamba. Compania a fost naţionalizată de fostul preşedinte de stânga Evo Morales în mai 2010.

Ministrul de Interne, Arturo Murillo, susține însă că "problema Elfec generează numeroase fricţiuni" în rândul guvernului.

De cealaltă parte, Evo Morales a comentat pe Twitter că restituirea acţiunilor Elfec "este nu doar neconstituţională, ci constituie un atac grav împotriva lanţului de producţie şi distribuţie a electricităţii".

La rândul saău, ministrul Muncii, Oscar Mercado, şi-a anunţat, demisia pe Twitter. "Cu satisfacţia datoriei îndeplinite, mi-am înaintat demisia", a scris el.

Ministrul Dezvoltării Productive, Abel Martinez, a recurs la același gest, fără ca numele înlocuitorului său să fie cunoscut deocamdată. 

Mai multe articole despre:
demisie ministri bolivia