MENIU

DEMISIE la cel mai înalt nivel, trimisă prin e-mail! Ce șef de stat a recurs la această metodă

Președinte Sri Lanka/Profi Media

Preşedintele din Sri Lanka şi-a trimis prin e-mail demisia, potrivit unor surse din cadrul guvernului. Gestul vine la scurt timp după fuga lui Gotabaya Rajapaksa în Singapore, în urma protestelor de amploare care zguduie ţara din cauza crizei economice

Demisie, trimisă prin e-mail - este decizia pe care a luat-o Gotabaya Rajapaksa, președintele din Sri Lanka, după fuga din țară în urma protestelor masive din aceste zile, relatează Agerpres, care citează Reuters. 

În capitala Colombo, trupele au patrulat pe străzi pentru a impune o interdicţie de circulaţie.

Rajapaksa, care a fugit în Maldive miercuri pentru a scăpa de revolta populară împotriva rolului jucat de familia sa în criza economică a ţării, a plecat spre Singapore cu un zbor al unei linii aeriene saudite. 

Un pasager al acestui zbor, care a refuzat să-şi furnizeze numele, a declarat pentru Reuters că Rajapaksa s-a întâlnit cu un grup de agenţi de securitate şi a fost văzut părăsind zona VIP a aeroportului într-un convoi de autovehicule negre.

Ministerul de Externe din Singapore a anunţat că Rajapaksa a venit în ţară într-o vizită privată şi că nu a cerut azil politic.

Îintre timp, decizia lui de miercuri de a-l numi pe prim-ministrul Ranil Wickremesinghe preşedinte interimar a declanşat noi proteste, demonstranţii invadând parlamentul şi birourile premierului pentru a cere şi demisia acestuia.