MENIU

Demisie de răsunet la Chișinău, la scurt timp după arestarea fostului președinte Igor Dodon

Demisie de răsunet la Chișinuă, la scurt timp după ce fostul președinte Igon Dodon a fost arestat. Șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco, a transmis Parlamentului cererea de demisie din funcție.

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a primit cererea de demisie a șefului Serviciului de Informații și Securitate, Alexandru Esaulenco, a anunțat serviciul de presă al Legislativului, citat de Deschide.md.

„În temeiul art. 13 alin. (1) din Legea nr. 753/1999 privind Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova, art. 22 alin. (3) din Legea nr. 164/2010 cu privire la statutul persoanelor cu funcții de demnitate publică, solicit eliberarea din funcția de director al SIS, în baza cererii personale, în legătură cu trecerea la alt loc de muncă”, se arată în cerere.

Solicitarea urmează a fi examinată în plenul Parlamentului.

Igor Dodon 30 de zile de arest la domiciliu. Fostul președinte moldovean este acuzat de corupție

Alexandru Esaulenco a deţinut diverse funcţii în cadrul Serviciului de Informaţii şi Securitate al R. Moldova, până la numirea sa ca director, în iunie 2019, în mandatul fostului președinte Igor Dodon. În martie 2020, prin decret semnat tot de Dodon, Esaulenco a fost avansat la gradul special de general-maior al Serviciului de Informaţii.

Mai multe articole despre:
demisie SIS Moldova esaulenco dodon maia sandu