MENIU

Cu ce te poți demachia dacă nu ai un produs special la îndemână. Secretele se află în bucătăria ta

Cu ce te poți demachia dacă nu ai un produs special la îndemână. Secretele se află în bucătăria ta, sunt naturale și le poți folosi pentru a îndepărta machiajul sau a-ți curăța tenul.

Demachiante naturale pe care le poți prepara singură acasă. Conțin ingrediente naturale, care sunt mult mai sănătoase pentru piele, decât cele îmbogățite cu aditivi și parfum.

Demachiante naturale

Demachierea tenului este foarte importantă pentru îgrijirea lui şi nu trebuie să lipsească din obiceiurile zilnice ale nimănui. Este necesară chiar şi dacă nu aplicăm machiaj sau nu ieşim din casă în ziua respectivă. Este recomandată să se facă de două ori pe zi, astfel fiind importantă utilizarea de demachiante naturale.

Dimineața, după ce ne trezim, trebuie să ne obişnuim să o introducem alături de celelalte proceduri de igienă. Aşa curățăm tenul de sebumul secretat peste noapte, de celule moarte ale pielii, de acarienii adunați în pori şi de restul impurităților, lăsând-ul curat şi pregătit pentru hidratare și machiat sau nu, în funcție de alegerea fiecăruia.

Seara înainte de culcare, chiar dacă nu am folosit produse de machiaj în ziua respectivă, nu trebuie niciodată sărit peste demachiere. Astfel, tenul se curăță de machiaj sau de toate depunerile de peste zi, lăsând porii curați, iar tenul devine luminos şi neted.

Sfat:

După demachiere se recomandă tonifierea tenului cu ajutorul unei loțiuni tonice. După care hidratarea lui cu o cremă, care este bine să fie aleasă în funcție de tenul fiecăruia sau de problemele pe care acesta le are.

Demachiantul este bine să îl alegem tot în funcție de tipul de ten, existând pe piața produselor cosmetice o gamă foarte largă, atât dintre cele clasice, cât şi demachiante naturale. Există magazine speciale în care se găsesc ingrediente naturale, cum ar fi uleiurile esențiale, tincturile şi untul obținut din diverse plante, fructe, pomi sau arbuşti, cu ajutorul cărora se pot face demachiante naturale în casă.

Acestea au avantajul că sunt fără conservanți, parabeni sau parfumuri sintetice, sunt proaspete şi nu costă nici mult.

Vă recomandăm patru astfel de rețete de demachiante naturale făcute în casă, uşor de preparat şi la îndemâna oricui. Se folosesc anumite ingrediente, în funcție de tipul de ten al fiecăruia. De menționat că aceste demachiante naturale se pot păstra în recipiente, la rece, pentru câteva zile, dacă alegem să le facem în cantitate mai mare.

1. Pentru tenul uscat

Este potrivită o compoziție obținută prin amestecarea unei linguri de ulei de avocado, cu o lingură de miere. Uleiul de avocado conține antioxidanti, vitaminele A, B, C, E si K, dar şi proteine, fiind bogat în grăsimi ce previn îmbătrânirea tenului, ajutând la hidratarea lui.

Se masează bine tenul cu acest amestec, timp de un minut, se îndepărtează cu ajutorul dischetelor demachiante, după care se clăteşte bine fața cu apă. Înainte de aplicarea amestecului se poate ține pe față, timp de 2-3 minute, un prosop înmuiat în apă fierbinte, pentru deschiderea porilor și o curățare mai profundă.

2. Pentru ten gras

Se recomandă un demachiant făcut din amestecul unei linguri de ulei de cocos, două picături de ulei esențial de lămâie, două picături de ulei esențial de levănțică şi un vârf de lingură de bicarbonat de sodiu. Uleiul de cocos se încălzeşte şi se amestecă cu restul ingredientelor, până se omogenizează.

Se aplică pe față cu ajutorul unei dischete pentru demachiat şi se curăță tenul. Uleiul de cocos dă rezultate bune în cazul excesului de sebum şi al acneei, îndepărtează bacteriile, dar contribuie şi la formarea celulelor sănătoase ale tenului.

3. Pentru ten mixt

Pentru acest tip de ten este indicat prepararea unui demachiant pe bază de infuzie de mentă. Menta este cunoscută pentru proprietățile sale antibacteriene și antiseptice. Se pun la fiert 10 grame de frunze de mentă în 200 ml de apă la și se dă în clocot.

După ce se ia de pe foc, se lasă acoperit timp de 15 minute. După care se strecoară și se adaugă o linguriță de lapte praf, până se omogenizează. Se păstrează la rece, dar nu mai mult de câteva zile.

4. Pentru ten sensibil

Când avem un astfel de ten sau trecem printr-o perioadă când tenul este mai sensibil, este indicat folosirea unui demachiant obținut din ulei extravirgin de măsline şi lapte. Despre beneficiile uleiului de măsline se ştie încă din antichitate, fiind bogat în vitaminele A, E şi complexul de vitamine B. Conținând fier, fosfor, calciu, magneziu, astfel, nu doar că demachiază uşor pielea, dar ajută şi la hrănirea ei intensivă.

Laptele conține acid lactic ce calmează iritațiile pielii şi îi dă luminozitate acesteia. Dar are şi proprietăți exfoliante, curățând bine pielea de celulele moarte şi impurităţi.

Se pune o linguriță de lapte câteva picături de ulei de măsline şi se amestecă. Se demachiază tenul cu ajutorul dischetelor demachiante.

Uleiul de măsline se poate folosi şi simplu, pus pe o dischetă demachiantă şi se curăță tenul cu ea. Se repetă până când tenul rămâne curat. La fel şi în cazul laptelui.

Mai multe articole despre:
demachiante naturale cosmetica sanatate