MENIU

Delfinul cu pielea arsă de soare a uimit cercetătorii prin forța sa vitală

Fotografiile făcute de oamenii de știință din cadrul Universității din Aberdeen prezintă imagini cu recuperarea unui delfin care suferise leziuni teribile cauzate de arsurile solare, după ce a eșuat la țărm, relatează BBC.

Femela din specia delfinului cu nas turtit, cunoscut sub numele de Spirtle, a fost izolată de grupul ei, eșuând pe mal, timp de 24 de ore, în luna mai, în zona Cromarty Firth, din Scoția.

Ea a fost văzută întâmplător de un cuplu care s-a pierdut încercând să meargă într-un loc unde pot să admire delfini, către zona Moray Firth.

Salvatorii au dus delfinul înapoi în mare, în speranța că va supraviețui. Cercetătorii de la Universitatea din Aberdeen monitorizează recuperarea lui Spirtle de pe uscat.

Oamenii de știință care se ocupă cu conservarea speciilor speră că Spirtle ar putea crește și procrea, în cele din urmă. Ea face parte dintr-un grup de delfini care o include pe sora ei, Honey, și mama lor, Porridge, și sunt de obicei văzute înotând în apele golfului Moray Firth.