MENIU

Delegarea serviciului public de transport în comun din zona București-Ilfov, adoptată de CGMB. Decizia, valabilă în următorii 10 ani

Transport în comun

Consiliul General al Municipiului București (CGMB) a adoptat delegarea serviciului public de transport în comun din zona București-Ilfov către societăți care prestau deja aceste servicii, anunță realitateadeilfov.net, care citează spotmedia.ro.

De mai multă vreme, transportul în comun din zona București – Ilfov se desfășoară sub coordonarea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Transport Public București Ilfov (ADITPI), din care fac parte Municipiul București, Consiliul Județean Ilfov și 40 de primării de orașe și comune din județul Ilfov.

În Capitală, de transport se ocupă STB SA. Alte orașe și comune și-au înființat, însă, propriile societăți de transport.

Spre exemplu, Mogoșoaia și Chitila au, în comun, o societate care se numește Eco Trans STCM SA, iar orașul Voluntari are Serviciul de Transport Voluntari SA. Buftea, în schimb, și-a înființat, din 2019, Regio Serv Transport SRL.

La începutul ședinței Consiliului General, primarul general Nicușor Dan a precizat că este nevoie de o delegare de lungă durată a serviciului public de transport în zona București – Ilfov, pentru că e o solicitare a Comisiei Europene. ”Delegarea pe termen lung (a serviciilor de transport în comun, la nivel metropolitan – n.red.) este o condiție pentru accesarea fondurilor europene. După cum știți, am semnat în urmă cu câteva săptămâni un contract pentru 100 de tramvaie (cu Astra Vagoane Arad – n.red.) cu o valoare de circa 200 de milioane de euro. Și majoritatea banilor provin din fonduri europene. Și avem și celelalte contracte pe care trebuie să le concretizăm pentru autobuze electrice și troleibuze”, a precizat Nicușor Dan.

Citește continuarea pe realitateadeilfov.net.