MENIU

DECLARAŢIILE INCREDIBILE ale lui Voiculescu: "AM STAT ÎNTR-O CASĂ MICĂ, CU WC ÎN CURTE"

DECLARAŢIILE INCREDIBILE ale lui Voiculescu: "AM STAT ÎNTR-O CASĂ MICĂ, CU WC ÎN CURTE"

DAN VOICULESCU. Omul de afaceri, Dan Voiculescu, a declarat, vineri dimineaţă, la sediul IPJ Ilfov, că până la 34 de ani a trăit cu soţia şi cu doi copii în condiţii rele, cu WC în curte, iar la penitenciar nu are cum să fie mai rău de atât. VOICULESCU A FOST CONDAMNAT LA 10 ANI DE ÎNCHISOARE CU EXECUTARE.

DAN VOICULESCU. Voiculescu a venit la IPJ Ilfov, deoarece se află sub control judiciar într-un alt dosar, privind şantajarea unor oameni de afaceri.

Voiculescu le-a povestit jurnaliştilor că a trăit cu soţia sa şi cu doi copii, până la 34 de ani, într-o singură cameră, având WC în curte.

"Eu am un mare noroc, legat de circumstanţele astea. Până la 34 de ani, am stat cu soţia şi cu cei doi copii într-o cameră de 24 de metri şi WC-ul era în curte. Iarna nici nu vă povestesc cum era să te duci la toaletă prin zăpadă. În momentul în care ai trăit până la 34 de ani în aceste condiţii, eu nu cred că condiţiile de la penitenciar pot fi mai rele decât alea. Toaleta e înăuntru, nu afară, suntem 2-3 camarazi. Condiţiile în sine nu sunt de natură să mă sperie. Ce îmi pare cu adevărat rău e că 12 oameni nevinovaţi suferă şi sunt nişte oameni extraordinari, oameni care toată viaţa lor nu au făcut decât să muncească cinstit. Au ajuns în situaţia asta numai datorită mie. Eu fiind vânat, neputând să mă prindă cu nimic, a trebuit să creeze toată ideea de privatizare ilicită, toate porcăriile pe care le cunoaştem. Mă deranjează şi că familia suferă fără vină. Produc rău în jurul meu fără să vreau şi asta mă deranjează cel mai mult", a spus Voiculescu.

Ce a făcut DAN VOICULESCU în noaptea de dinaintea sentinţei

DAN VOICULESCU le-a spus jurnaliştilor ce a făcut în noaptea de dinaintea sentinţei în DOSARUL ICA. El a spus că a petrecut seara alături de familie.

DAN VOICULESCU. "Am stat cu familia, am băut trei pahare de vin alb, am mâncat nişte varză călită făcută de soţia mea, extraordinară, cu cârnaţi olteneşti. M-am uitat la Mihai Gâdea la emisiune şi pe la ora 11.30 - 12.00, m-am culcat. De dormit, am dormit bine. Faptul că am dormit bine dovedeşte că nu sunt stresat, în sensul de speriat. La onoare, demnitate şi curaj nu o să renunţ niciodată", a spus Voiculescu.

DAN VOICULESCU. 10 ani de închisoare - aceasta este sentinţa pe care o ceruseră procurorii pentru Dan Voiculescu în dosarul ICA. O pedeapsă dublă faţă de prima condamnare pe care mogulul a contestat-o la Curtea de Apel Bucureşti.

Anchetatorii susţin că DAN VOICULESCU şi-a utilizat poziţia de lider de partid pentru a cumpăra pachetul majoritar de acţiuni al Institutului de Cercetări Alimentare la un preţ mult mai mic decât cel de piaţă. 3,6 hectare de teren şi un hectar de construcţii în Băneasa au fost cumpărate de omul de afaceri la un preţ de 75 de ori mai mic decât cel real, susţin procurorii. Prejudiciul este de 60 de milioane de euro.

NOI DEZVĂLUIRI ÎN DOSARUL LUI VOICULESCU. Surse: Guvernul ştia de subevaluarea terenului

"Prin subevaluarea cu intenţie a terenurilor, construcţiilor şi a titlurilor de participare şi prin falsificarea documentaţiei, acest pachet de acţiuni a fost achiziţionat cu suma de 104.730 de euro, în vreme ce valoarea reală era de 7.900.929 de euro" - Sursa: rechizitoriu procurori

DAN VOICULESCU. Afacerea a fost posibilă cu ajutorul lui Corneliu Popa, la acea vreme, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Domeniilor Statului. El a aprobat privatizarea, fără mandat din partea statului român. Ulterior, cu ajutorul mai multor reprezentanţi ai ADS, ai Ministerului Agriculturii şi ai Institutului de Cercetări Alimentare, preţul bunurilor este stabilit la o valoare mult sub cea a pieţei. La licitaţia organizată în 2004, au participat doar firma lui Dan Voiculescu, Grivco SA şi, în nume propriu, Gheorghe Mencinicopschi, directorul general al I.C.A, cu nişte bani despre care declara ulterior că nu ştie cine i-a virat în cont. După ce Voiculescu a câştigat licitaţia, ministrul Comunicaţiilor de la acea vreme, Sorin Pantiş, şi-a pus semnătura pe un document fals, susţin procurorii. Este vorba despre un proces verbal de predare-primire de la Grivco către ICA a unor echipamente - care ar fi reprezentat îmbunătăţirile prevăzute în contractul de privatizare a institutului.

DOSARUL ICA: Mencinicopschi: "Nu vreau ca familia mea să ajungă în stradă!"

Pe 24 septembrie 2008, procurorii DNA au început urmărirea penală pe numele lui Dan Voiculescu. 

În decembrie 2008, 13 persoane au fost trimise în judecată. După trei termene la Tribunalul Bucureşti, procesul s-a mutat la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru că Dan Voiculescu a devenit parlamentar.

După ce că mai mult s-a amânat decât s-a judecat, pe 29 iunie 2012, dosarul a fost reîntors la Tribunalul Bucureşti pentru că Dan Voiculescu şi-a dat demisia din fucţia de senator. În decembrie acelaşi an, fondatorul Partidului Conservator obţine un alt mandat în Parlament, iar dosarul ajunge iar la Curtea Supremă. Însă doar până în ianuarie 2013, când Voiculescu şi-a dat iar demisia, iar dosarul a făcut cale-ntoarsă la Tribunalul Bucureşti. 

În septembrie 2013, Tribunalul Bucureşti l-a condamnat pe Dan Voiculescu la cinci ani de închisoare.

Procesul lui DAN VOICULESCU s-a terminat. "Rechizitoriul e O CRIMĂ"

DAN VOICULESCU. Avocaţii omului de afaceri au atacat însă hotărârea la Curtea de Apel, unde dosarul este amânat în repetate rânduri, în unele cazuri din cauza magistraţilor. Unul dintre judecătorii din completul lui Voiculescu este reţinut de DNA, iar altul se pensionează. În iunie 2014, este numit actualul complet, dar avocaţii încearcă să-l schimbe pe motiv că magistraţii nu au fost aleşi aleatoriu. Solicitările sunt respinse, iar la primul termen, vin şi primele decizii. Sechestrul asigurator este extins pentru 36 de hectare de teren, pe două seturi de peste 5.000 de acţiuni de la Grivco, unul donat Corinei Voiculescu şi celălalt Cameliei Voiculescu, precum şi pe două seturi de 9,9 milioane de acţiuni, în valoare de aproximativ două milioane de lei, de la Compania de Cercetări Aplicate şi Investigative.

Pe 5 iulie s-a judecat ultimul termen, iar procesul rămâne în pronunţare. Dan Voiculescu şi alţi 12 inculpaţi aşteaptă azi decizia magistraţilor Curţii de Apel Bucureşti.