MENIU

Declaraţia lui Nicolăescu, după TRAGEDIA AVIATICĂ: Nu am ştiut unde să trimitem echipajele medicale

Nicolăescu: Din punctul de vedere al MS, s-au respectat procedurile la intervenţia de după accident

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat miercuri, că procedurile la intervenţia de după accidentul aviatic din Apuseni au fost corecte şi respectate, din punctul de vedere al Ministerului Sănătăţii (MS)

"Am fost ultima verigă în lanţul de intervenţie, am stat în aşteptare, iar din momentul în care victimele au fost localizate, au fost urmate procedurile pentru astfel de urgenţe. Toate aceste proceduri au fost corecte", a mai spus Nicolăescu.

Un avion medical s-a prăbuşit. PILOTUL ADRIAN IOVAN A MURIT: "A rămas încarcerat în avion" UPDATE

Un echipaj Wizz Air a recepţionat alarma AVIONULUI PRĂBUŞIT. Ascultă ÎNREGISTRAREA

Ministrul Sănătăţii a precizat, în acest context, că pentru fiecare dintre răniţi a fost pregătit câte un echipaj de urgenţe medicale. De asemenea, a fost pregătit spitalul care să preia răniţii, inclusiv din punct de vedere al personalului şi aparaturii necesare.

"De la ora 15.55, când am primit primul sms de la profesorul Radu Deac (preşedintele Agenţiei Naţionale de Transplant - n.r.), în care mi s-a spus că a avut loc accidentul, şi până când supravieţuitorii au ajuns în spital, am fost permanent în legătură cu secretarul de stat Raed Arafat, cu echipele medicale mobilizate din judeţele Cluj, Alba, Bihor şi Mureş, dar şi cu profesorul Irinel Popescu, venit la minister împreună cu profesorul Deac", a mai relatat Nicolăescu
Potrivit ministrului Sănătăţii, pregătirea echipelor medicale de intervenţie a fost, astfel, asigurată, însă, până la localizarea victimelor accidentului, nu s-a ştiut unde să fie trimise acestea.

"Noi am fost pregătiţi, dar nu am ştiut unde să trimitem echipajele medicale, pemtru că nu ni s-a spus", a spus Eugen Nicolăescu.

Pilotul Adrian Iovan şi studenta Aurelia Ion şi-au pierdut viaţa după ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul căruia se afla un echipaj medical a aterizat forţat, luni după-amiază, într-o zonă muntoasă accidentată, la peste 1.400 de metri altitudine, la graniţa judeţelor Cluj şi Alba.

În urma accidentului, au fost răniţi copilotul Răzvan Petrescu şi patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Cătălin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" şi Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beiuş, judeţul Bihor.

Epava avionului şi victimele au fost găsite de un localnic, după o căutare de aproximativ cinci ore, la care au participat pompieri salvatori, jandarmi montani, polițişti, salvamontiști, angajați ai Parcului Național Munți Apuseni şi locuitori din zonă.

Echipa medicală din avion mergea de la Bucureşti la Oradea, unde urma să preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.

Imagini de la TRAGEDIA AVIATICĂ DIN APUSENI. Ce au VĂZUT PASAGERII ÎN MOMENTUL PRĂBUŞIRII

AVION PRĂBUŞIT. Antonescu: La partid urmează o EVALUARE. STROE, COMUNICARE CATASTROFALĂ