MENIU

Decizie șocantă a unor școli din SUA: Au eliminat Biblia din biblioteci, pentru că „este violentă și conține scene de sex”

Biblia nu mai face parte din colecțiile bibliotecilor școlare primare și gimnaziale din districtul școlar Davis din Utah, SUA, ca urmare a contestațiilor părinților referitoare la conținutul său. Motivul principal al solicitării înlăturării Bibliei este acela că aceasta conține un număr considerabil de pasaje cu tematică sexuală.

O comisie însărcinată cu revizuirea cărților care sunt supuse analizei pentru conținut sexual a stabilit săptămâna trecută că Biblia va fi păstrată la liceele districtuale, dar eliminată din toate școlile primare și gimnaziale, a declarat Christopher Williams, directorul de comunicare al districtului școlar Davis, pentru KSL.com.

Williams a spus că districtul estimează că șapte până la opt școli primare și licee aveau Biblia pe rafturi înainte de hotărârea comitetului.

„Comitetul a decis, de asemenea, să păstreze cartea în circulația bibliotecii școlare doar la nivel de liceu, pe baza vârstei adecvate din cauza vulgarității sau violenței”, a spus Williams. „Această decizie a fost de atunci contestată de o persoană care ar dori să fie păstrată la toate nivelurile. Acum va merge la o comisie de apel formată din trei membri ai Consiliului de Educație al Districtului Școlar Davis”.

Utah, un stat conservator cu o populație de aproximativ 3,4 milioane de locuitori, este cunoscut ca fiind patria mormonilor.

În districtul Davis, care are o populație de 370.000 de locuitori, 83% sunt mormoni și se bazează nu pe Biblie, ci pe Cartea lui Mormon: O Istorisire Scrisă de Mâna lui Mormon pe baza Plăcilor Luate din Plăcile lui Nephi.

Mai multe articole despre:
biblie sua carti bibilioteca