MENIU

Decizie surprinzătoare a Poliţiei Române în scandalul medicului târât de poliţişti

Medic de la Giuleşti, târât pe stradă

Ofițerul șef de schimb al agenților de poliție care l-au amendat pe medicul de la maternitatea Giulești va fi cercetat disciplinar. Acesta nu a întreprins demersuri pentru luarea măsurilor legale, respectiv nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de Parchet competentă incidentul produs în trafic, informează IGPR.

De asemenea, primele rezultate ale verificărilor efectuate de ofițerii Direcției Control Intern a Poliției Române, la nivelul Poliției Capitalei, arată că s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj și s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente.

"Agenții de poliție au raportat ofițerului șef de schimb incidentul produs, atât telefonic, la câteva minute după producerea incidentului, cât și direct, la ieșirea din serviciu, însă ofițerul nu a întreprins demersuri pentru luarea măsurilor legale (nu a raportat ierarhic, nu a sesizat unitatea de parchet competentă), fapt pentru care s-a dispus cercetarea disciplinară a acestuia. Întrucât, din datele prezentate până în acest moment, s-a prefigurat o posibilă faptă de ultraj, s-a întocmit un proces-verbal din oficiu, care va fi înaintat unității de parchet competente", se arată în comunicatul IGPR, potrivit Agerpres.

Medicul Cristescu, prima reacție după scandalul din trafic: Regret că i-am jignit pe polițiști

Un cunoscut medic din București a fost târât pe asfalt de oamenii legii după ce a refuzat să se legitimeze. Directorul Maternității Giulești, profesorul Ciprian Cristescu, era pasager în mașina condusă de prietena sa, iar polițiștii au precizat că acesta era în stare de ebrietate și recalcitrant. Ulterior, în urma cercetărilor, medicul a fost acuzat de ultraj.

Personajul principal din două filme apărute pe Internet luni este directorul Maternității Giulești, profesorul Ciprian Cristescu. Prietena sa se afla la volan, iar el pe scaunul pasagerului, când au fost opriți de poliţişti pentru un control de rutină. În urma testării cu aparatul etilotest s-a dovedit că femeia nu consumase alcool.

Incidentul ar fi izbucnit când polițiștii i-au cerut lui Cristescu să se legitimeze, iar medicul a refuzat, ba mai mult, au precizat reprezentanții Poliției, a fost recalcitrant, le-a adresat injurii și i-a cerut prietena să nu sufle în fiolă. Medicul a fost amendat în cele din urmă cu 500 de lei pentru refuzul de a se legitima, însă după ce a fost târât pe jos de polițiști și dus la secție. 

Primele imagini cu incidentul surprindeau momentul în care medicul era târât de polițiști spre mașină și au stârnit o vie dezbatere.