MENIU

Israel: Fiica adolescentă a câștigat în instanță, contra mamei, dreptul de a se vaccina

Israelul îndeamnă adolescenții să se vaccineze

O adolescentă de 16 ani din Israel și-a câștigat în instanță dreptul de a se vaccina anti-Covid-19 împotriva dorinţei mamei ei. Tânăra a depus o plângere împotriva mamei ei în martie, pentru că voia să fie vaccinată ca tatăl ei şi ca alte rude.

Mama a respins dorinţa fetei, explicându-i că vaccinarea este un „experiment de masă” şi se temea că ar putea exista efecte adverse pe termen lung pentru fiica ei, potrivit DPA, citat de Agerpres.

Joi, un tribunal districtual a confirmat verdictul unei instanţe inferioare, invocând și recomandările Ministerului Sănătăţii ca toţi israelienii să fie vaccinaţi de la vârsta de 12 ani.

Pe lângă faptul că va trebui să-i permită fiicei sale să se vaccineze, mama trebuie să plătească acum şi cheltuielile de judecată, care reprezintă echivalentul a circa 1.540 de dolari.

Numărul infecţiilor cu coronavirus în Israel a crescut recent în mod semnificativ, în ultimele ore fiind raportate 518 de cazuri noi. Numărul persoanelor grav bolnave a crescut la 46 şi joi au fost raportate primele 2 decese din luna iulie. Cele mai multe cazuri noi sunt legate de varianta Delta a coronavirusului.