MENIU

Decizie fără precedent: un copil de 5 ani va fi supus unei operații de schimbare a sexului

Un tribunal din Australia a luat o decizie fără precedent: a aprobat ca un copil de doar 5 ani să fie supus unei operații de schimbare a sexului.

Un copil de 5 ani, născut cu organe genitale bărbătești, va fi supus unei operații de schimbare a sexului, după ce părinții săi au solicitat acest lucru, iar Tribunalul Familiei din Australia a fost de acord.

La nașterea copilului, toată lumea a crezut că era vorba de o fetiță din cauza aspectului ambiguu al organelor genitale, astfel încât părinții i-au dat numele Carla, scrie Daily Mail.

După o perioadă de timp, s-a constatat că aspectul hermafrodit al copilului era doar aparent, în sensul în care Carla are organe masculine funcționale, însă acestea se aflau ascunse și dădeau un aspect de organe reproductive de sex feminin.

Decizia părinților de a stabili prin operație ca băiețelulcu nume Carla să devină efectiv fată este criticată de comunitatea intersexuală, cei mai mulți considerând că este nedrept ca părinții să decidă viitorul copilului cu bisturiul.

 

Mai multe articole despre:
schimbare de sex