MENIU

Decizie fără precedent. Ce se întâmplă cu bucureștenii care vor intra cu câini și pisici în Primăria Capitalei

Animalele de companie, vizate de noua decizie a Primăriei Bucuresti. Foto/Profimedia

Primăria Capitalei ar putea deveni prima instituție publică din România unde stăpânii de câini și pisici pot intra cu patrupedele în clădire. 

Primăria Capitalei a pus în dezbatere publică un proiect de hotărâre prin care aprobă accesul în sediul instituţiei pentru persoane însoţite de animale de companie, câini şi pisici, indiferent de talie şi de rasă, transmite news.ro.

„Se aprobă accesul cu animale de companie, câini şi pisici, indiferent de talie şi de rasă, în incinta Primăriei Municipiului Bucureşti şi a instituţiilor de interes local, însoţite de un adult”, cu respectarea condiţiilor prevăzute de Regulamentul privind accesul cu animalele de companie, prevede primul articol al proiectului de hotărâre.

 

Printre regulile impuse este aceea că, în cazul câinilor, aceştia trebuie sa fie în permanenţă ţinuţi în lesă de însoţitor, iar pisicile într-o cuşcă de transport corespunzătoare. Câinii care fac parte din rasele considerate periculoase trebuie să poarte şi botniţă pe toata durata prezenţei în instituţie.

Deţinătorii animalelor de companie trebuie să prezinte, la cerere, carnetul de sănătate al animalului, care să ateste că acesta este vaccinat şi deparazitat, animalele trebuie să fie sănătoase, curate şi să nu prezinte semne de boală contagioasă sau paraziţi externi, iar proprietarii sunt obligaţi să se asigure că animalele lor nu cauzează disconfort sau deranj publicului sau personalului instituţiei.