MENIU

Decizie de ultimă oră despre controversatul clip "Copiii referendumului"

Dosarul privind clipul "Copiii referendumului" a fost clasat, conform informațiilor obținute exclusiv de Realitatea TV.

Conform informațiilor Realitatea TV, clipul "Copiii referendumului" a fost declarat legal de instanțe.

De la ce a plecat totul

Şeful agenţiei de publicitate Papaya Advertising, Robert Tiderle, a lansat la începutul lunii octombrie un clip controversat, numit "Copiii referendumului", prin care îndemna la boicotarea referendumului pentru redefinirea familiei.

Tobert Tiderle a fost ulterior audiat la sediul Direcţiei de Investigaţii Criminale, în urma unei plângeri depuse de 13 parlamentari.

Spotul Papya Advertising a fost inspirat din serialul „The Handmaid’s Tale” ("Povestea slujitoarei"), care are la bază romanul omonim al autoarei Margaret Atwood şi în care este descrisă viaţa din Gilead, un stat condus de un regim totalitar ultra-religios, unde femeile sunt folosite pentru a procrea.

Clipul prezintă o perioadă post-referendum în care copile îmbrăcate în pelerine lungi, roşii, la fel ca cele ale servitoarelor din serial, au un dialog scurt cu o femeie - personajul mătuşii Lydia, care îi laudă pe cei care au mers la referendum „la îndemnul partidului şi al conducătorului".

Lângă copilele aşezate în cerc pe scaune apărea şi o imagine a conducătorului, un bărbat care semăna cu liderul PSD, Liviu Dragnea.

.

Mai multe articole despre:
Robert Tiderle Copiii referendumului