MENIU

Decizie de ULTIM MOMENT: Pfizer RETRAGE cererea pentru autorizarea utilizării de urgență a vaccinului său anti-Covid în India

Vaccin anti-Covid19 Pfizer

Pfizer/BionTech a retras o cerere pentru autorizarea utilizării de urgenţă a vaccinului său anti-COVID19 în India. Un anunț în acest sens a fost făcut, astăzi, chiar de compania farmaceutică americană. Decizia a fost luată în urma unei întrevederi avute de reprezentanții companiei americane, care a fost primul producător de medicamente care a aplicat pentru autorizarea utilizării de urgenţă a vaccinului său anti-COVID19 în India, cu Autoritatea de reglementare a medicamentelor din India. 

"Pe baza deliberărilor din cadrul şedinţei şi a necesităţii de informaţii suplimentare de care autoritatea de reglementare (indiană) are nevoie, compania a decis să-şi retragă cererea momentan. Pfizer va continua să coopereze cu autoritatea (indiană) şi va retrimite cererea de aprobare, alături de informaţii suplimentare, pe măsură ce acestea devin disponibile, în viitorul apropiat", se arată într-un comunicat de presă al companiei Pfizer, citat de Reuters.

Pfizer a depus o cerere de autorizare a vaccinului său în India la sfârşitul anului trecut, însă guvernul indian a aprobat în ianuarie două vaccinuri mai ieftine. Vorbim despre cel de la AstraZeneca, dezvoltat împreună cu Universitatea Oxford, şi un vaccin propriu, mai exact unul dezvoltat în ţară de Bharat Biotech alături de Consiliul indian de Cercetare Medicală. Ambele companii au depus cererile de aprobare a vaccinurilor după Pfizer.

Organizaţia Centrală de Control a Medicamentelor din India a refuzat să accepte cererea de autorizare depusă de Pfizer fără un studiu local privind siguranţa şi imunogenitatea vaccinului pentru indieni.

Vă reamintim că reprezentanții companiei Pfizer susţinută în continuare că rată de eficacitate a vaccinului anti-Covid este de 95% și că nuexistă probleme de siguranţă asociate vaccinului.