MENIU

Decizie bătută în cuie: PSD nu va asigura cvorum Guvernului Orban 2, indiferent de decizia CCR

Mar

PSD nu și-a schimbat decizia pentru asigurarea cvorumului Guvernului Orban 2. Liderul interimar al partidului, Marcel Ciolacu a precizat, luni, că PSD nu va merge la plenul de învestire, indiferent de hotârârea dată de CCR în privința constituționalității nominalizării lui Orban premier. 

Liderul PSD Marcel Ciolacu anunță, luni, că PSD  este în continuare decis să nu participe la votul de învestire pentru Guvernul Orban 2. Marcel Ciolacu a afirmat că acest lucru nu se va întâmpla, chiar dacă CCR va decide că nominalizarea lui Ludovic Orban pentru un nou mandat de premier este constituțională.

"Întotdeauna. Când am venit PSD cu această propunere, de un guvern de uniune națională până la alegerile din noiembrie, refuzul președintelui a fost destul de clar. Dacă președintele are aceste atribuții, vom vedea ce face. Dacă vine astăzi decizia CCR, mâine vom face Birou Permanent și vom hotărî. Nu, și dacă vine decizia CCR nu participăm la plen. E o mascaradă, nu putem participa la votul unui premier propus de un partid care a decis în forul intern că nu votează premierul", a spus social-democratul.

Totodată, Marcel Ciolacu, a anunțat că data de 29 februarie va  rămâne în continuare stabilită pentru organizarea Congresului PSD, dar depinde și de cum va genera situația în privința coronavirusul, în țară.

”În principiu rămâne pe data de 29 februarie, în cazul în care situația privind coronavirusul nu se va agrava în România (...) Dacă situația va fi normală, atunci Congresul îl vom avea pe data de 29 februarie. Dacă se va ţine Congresul, structura va fi: preşedinte, cinci prim-vicepreşedinţi, opt vicepreşedinţi regionali, secretar general şi primele trei organizaţii pe bază de meritocraţie, de drept, în Biroul Permanent Naţional", a spus Ciolacu, la finalul şedinţei conducerii interimare a partidului.”, a spus Marcel Ciolacu.

De altfel, Marcel Ciolacu a reiterat că partidul pe care îl conduce nu va vota niciodată un Guvern Orban, subliniind că social-democrații nu vor vota un guvern minoritar.

”PSD nu vota niciun guvern minoritar. Mă bucur că avem cu toții o deducție logică. Astăzi nu ne prezentăm la vot, pentru că este o mascaradă”, a spus Ciolacu, excluzând varianta susținută de Călin Popescu Tăriceanu cu Nicolae Ciucă în funcția de premier independent.