MENIU

Decizia privind cererea lui Nicuşor Constantinescu de scoatere de sub control judiciar, amânată

<p>Nicușor Constantinescu&nbsp;</p>

Curtea de Apel Bucureşti a amânat, luni, judecarea contestaţiei depuse de procurorii DNA împotriva deciziei Tribunalului Bucureşti, care revocase măsura preventivă a controlului judiciar dispusă faţă de şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, următorul termen fiind 19 iunie.

Potrivit avocatului lui Nicușor Constantinescu, Marius Mocanu, Curtea de Apel Bucureşti a amânat pentru joi luarea unei decizii în acest caz, apărarea urmând să depună în instanță o serie de acte medicale pentru a atesta starea de sănătate a şefului CJ Constanţa.

"Instanța a acordat termen pentru joi, pentru depunerea unor acte medicale, certificate ca fiind conforme cu originalul", a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX avocatul Marius Mocanu.

Nicuşor Constantinescu se află în continuare la tratament în Statele Unite ale Americii, unde se tratează pentru cancer la prostată, avocatul Mocanu spunând că pentru moment starea acestuia de sănătate nu îi permite să revină în România.

"El trebuia să se prezinte în țară pe 11 iunie, dar momentan starea lui de sănătate nu îi permite deplasare pe o astfel de distanță, iar actele medicale pe care le vom depune vor demonstra acest lucru", a mai declarat Marius Mocanu.

Avocatul a afirmat că Nicușor Constantinescu se simte bine, urmând să intre în cea de-a doua fază a tratamentului.

"După interveția chirurgicală este în refacere. După această refacere, probabil va începe cea de-a doua fază a tratamentului, ce constă în radioterapie", a menţionat avocatul.

În 10 iunie, Tribunalul Bucureşti a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de menţinere a măsurii preventive a controlului judiciar în cazul lui Nicuşor Constantinescu.

Mai multe articole despre:
DNA Nicuşor Constantinescu control judiciar