MENIU

Decizia luată de Ministrul Transporturilor, după crima de la metrou

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, a anunțat că a discutat cu cei de la Metrorex și în anul trimestrul II din 2018 vor fi montate sisteme de siguranță a călătorilor în stațiile de metrou.

„În urma evenimentelor triste care s-au întâmplat zilele trecute, am avut o discuţie foarte aplicată cu conducerea Metrorex şi am stabilit un plan de măsuri care să sporească siguranţa călătorilor. Căutăm o sursă de finanţare şi estimez că în trimestrul II 2018 vom monta noile sisteme”, a spus Felix Stroe, la şedinţa de audiere pentru adoptarea bugetului pe 2018, în cadrul Comisiilor reunite pentru buget-finanţe din Parlament.

Felix Stroe a mai precizat că alături de sistemele de siguranţă va fi mărit şi numărul camerelor de supraveghere de la metrou.

Reprezentanţii Metrorex au explicat joi, într-un comunicat de presă, că reducerea vitezei trenurilor la peron ar însemna o creştere a timpului de aşteptare al călătorilor, reacţia companiei venind după ce Poliţia Capitalei a cerut încetinirea trenurilor în seara în care o fată a fost atuncată pe şine.

Crima de la metrou. Primele imagini de la momentul crimei. Video cu un puternic impact emoţional

Marți, ora 20 fără câteva minute. Alina Ciucu este pe peron, în stația de metrou Dristor. Brusc și aparent fără motiv, o femeie o împinge violent pe șinele metroului. În imaginile de pe camerele de supraghere se vede cum tânăra de doar 25 de ani reuşeşte să se ridice şi se prinde de marginea peronului. Agresoarea o loveşte însă brutal cu piciorul, iar Alina Ciucu ajunge în fața trenului care tocmai sosea în staţie. Totul se petrece în mai puţin de 20 de secunde, iar la scene asistă, nepăsător, cel puțin un călător. La scurt timp, tânăra moare. Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoțional. 

După crimă, atacatoarea pleacă liniştită. Nu o oprește nimeni. Martorii susţin că, în loc să încerce să ajute, unii călători erau mai degrabă interesaţi să filmeze scenele macabre. Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoțional. 

Audiată de procurori, supecta a recunoscut că este persoana din imaginile înregistrate de camerele de supraveghere. Atacatoarea a refuzat să spună ce a împins-o să comită crima. Informațiile șocante continuă. Cu doar câteva ore înainte de a o ucide pe Alina Ciucu, femeia a încercat să împină o altă fată în faţa metroului. Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoțional. 

De data aceasta, în stația Costin Georgian, în jurul orei 15:30. Din fericire, tânăra a scăpat nevătămată. Potrivit unor surse, niciun călător nu a intervenit şi nimeni nu a anunţat poliţia. După cele întâmplate, oamenilor le este teamă să mai circule cu metroul. Vă avertizăm, urmează imagini cu puternic impact emoțional.