MENIU

Debut cu stângul, pentru un elev ieșean la BAC. A fost dat afară din examen pentru că a copiat la română

Foto arhivă Profimedia

Un elev din Iași și-a forțat norocul și a încercat să copieze la examenul scris la proba de la Limba și literatura română. Nu i-a mers, a fost prins și trimis acasă. 

La proba scrisă de la Limba şi literatura română, prima a examenului naţional de Bacalaureat din sesiunea iunie-iulie 2023, un candidat din judeţul Iaşi a fost eliminat pentru tentativă de fraudă, iar alţii 27 au absentat.

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, la nivelul judeţului, au fost organizate 18 centre de examen, în care au fost prezenţi 4.910 candidaţi din totalul de 4.982 de candidaţi înscrişi pentru această probă, ceea ce reprezintă 98,55%, din care 4.776 sunt candidaţi din promoţia curentă, iar 134 din promoţiile anterioare.

Conform sursei citate, nu au participat 72 de candidaţi, 35 din promoţia curentă şi 37 din promoţiile anilor anteriori.

Primele rezultate vor fi afişate în data de 3 iulie, până la ora 12,00.

Contestaţiile pot fi depuse/transmise în aceeaşi zi, în intervalul orar 12,00 - 18,00, inclusiv prin mijloace electronice. În această situaţie, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit prin mijloace electronice şi o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi făcute publice în data de 7 iulie.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: recunoaşterea/echivalarea/susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obţinerea notei 5 (cel puţin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise. 

Mai multe articole despre:
bacalaureat debut cu stangul elev exmatriculat