MENIU

Deadline-ul pentru distribuirea deciziilor de recalculare expiră astăzi. Mii de pensionari NU au primit încă documentele: HAOS URIAȘ

Deadline-ul pentru distribuirea deciziilor de recalculare expiră astăzi. Mii de pensionari NU au primit încă documentele: HAOS URIAȘ

Astăzi este ultima zi în care poștașii mai împart deciziile de recalculare pensionarilor, însă și acum sunt pensionari care nu au primit noile documente. Pe de altă parte, cei care au primit deciziile fie s-au trezit cu pensia tăiată și cu ani de muncă lipsă, ceea ce înseamnă că în ianuarie nu vor mai beneficia de indexare, fie nu sunt mulțumiti de mărire. Asta pentru că majorarea este de doar câțiva lei. 

Pensionar: Recalculul pensiei nu s-a făcut după 2 ani și 6 luni, deci de pensie normală, am de luat bani restanți după 2 ani și 7 luni de zile, câte 300 de lei pe lună, undeva la 7000 și ceva de lei, asta 1 și recalcularea s-a făcut la pensia anticipată, nu la pensia normală, fiindcă deciziile au ieșit undeva cam suprapuse.

Pensionar:
Dosarul soției... I-a redus numărul de puncte față de decizie. I-a dat cu vreo 14 puncte mai puțin.

Reporter: Cu cât i-a scăzut pensia?

Pensionar: Cu 3 milioane și ceva. 

Pensionar: Din perioada lucrată și cu contributivitate, din 44 de ani pe care i-am avut, am rămas numai cu 38. Mi-au scos 6 ani de contributivitate. Calculul exact, chiar de la 38 de ani, fără 25, cât zice legea că pentru sporul respectiv ia în calcul, în loc de 13 ani mi-au calculat numai 3 ani și mi-au dat 200 de lei. 

Pensionar: El se dă mare și tare, se dă degeaba. O să-i sară-n cap toată țara. Pentru că nu numai eu sunt, sunt toți, e full.
Domnul Ciolacu spune că nu o să scadă pensiile.

Domnul Ciolacu... Bă fraților, e o țeapă monumentală!!! Aruncă șopârla că nu scade pensia și în schimb, ciugulește de la pensii ca să-și facă buget de pensii. Altfel nu reușește.