MENIU

De la bal la spital: Peste 50 de nuntaşi, intoxicaţi la Neamţ

Câteva zeci de persoane din comuna Dulcești au ajuns la spital la începutul acestei săptămâni după ce duminică au participat la o nuntă la un restaurant situat în zona centrală a municipiului Roman. Oamenii acuzau simptomele unor toxiinfecții alimentare de gravitate mică și medie.

Primii pacienți au mers la Spitalul din Roman, iar după supraaglomerarea acestuia, cazurile au fost direcționate către Spitalul de Urgență Piatra Neamț. Peste 50 de oameni au fost afectați, din care aproximativ jumătate s-au tratat acasă.

„Ne-am deplasat în teritoriu, am recoltat probe atât de la pacienți cât și de la fața locului, numărul ajungând la 23 de persoane. Am fost și la restaurantul respectiv, am recoltat probe, vom avea rezultatele în cursul zilei de mâine, dar la prima citire se pare că rezultatele sunt total nefavorabile celor care au pregătit produsele care s-au consumat la nuntă.Cele mai incriminate sunt în acest moment pulpele de pui care nu au fost pregătite în condiții normale”, a spus Dan Morenciu, director la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Neamț, citat de ziarulevenimentul.ro.

Reprezentanții restaurantului spun însă că oamenii nu s-au îmbolnavit acolo, ci la masa de a doua zi care a avut loc acasă la socri.Autoritățile susțin contrariul.

„În opinia DSVSA vina aparține în totalitate agentului economic pentru că și persoane care nu au participat luni dimineață la acea petrecere au ajuns internate la spital”, spune Sorin Ulea, director la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Neamț.

Unitatea de alimentație publică a fost deja amendată și a fost obligată să își suspende activitatea. Dacă nuntașii de la nunta din week-end vor scăpa cu bine după acest incident, mai complicată ar putea fi situația mirilor care au programate nunți la sfârșitul acestei săptămâni la respectivul restaurant și care cu câteva zile înainte de eveniment trebuie să caute un alt loc pentru petrecere.