MENIU

De ce trebuie tăiați trandafirii toamna. Sfaturi de toaletare și îngrijire

De ce trebuie tăiați trandafirii toamna. Sfaturi de toaletare și îngrijire a acestoa. Tot ce trebuie să știi despre îngrijirea lor.

De ce se tund trandafirii toamna

Tunderea trandafirilor va ajuta ca în anul ce urmează aceștia să înflorească mai abundent dar, de asemenea, acest lucru îi va feri de boli, menținându-i sănătoși.

Toamna trebuie sa mai tai si florile uscate de trandafiri, pentru ca in acest fel vei preveni aparitia ciupercilor. De asemenea, frunzele uscaate pot cauza aparitia mucegaiului, asa ca este bine sa le indepartezi in mod constant.

Totodata, scurtarea ramurilor este necesara in sezonul rece pentru ca acestea se pot rupe din cauza vanturilor puternice sau din cauza greutatii zapezii. Expertii recomanda ca inaltimea tufei taiate sa nu fie mai mare de 20 cm de la nivelul solului.

Operațiunea de tăiere a trandafirilor implică reducerea taliei tufei și a ramurilor. La trandafirii tip tufă, tăierea se face la o înălțime de 60-70 cm deasupra solului. În cazul speciilor de trandafiri urcători se vor lega ramurile pentru a le oferi protecție împotriva vântului și a zăpezii. Ulterior, în primăvară, se vor executa tăierile specifice, eliminând părțile uscate ale plantelor, rezultate în urma înghețului din iarnă.

Ramurile măceșilor proveniți din portaltoi trebuie și ele tăiate, pentru ca trandafirii să poată acumula mai multe substanțe nutritive necesare în sezonul rece.

După tăieri nu uitați să fertilizați corect plantele
În luna octombrie, după efectuarea tăierilor și odată cu apariția primei brume, este recomandat să aplicați trandafirilor un tratament fitosanitar cu un produs pe baza de cupru. Astfel veți evita dezvoltarea bolilor apărute în urma cicatricilor lăsate pe ramuri odată cu uscarea și căderea frunzelor.

Cum să ai grijă de trandafirii de grădină toamna. Secretul care îi va proteja de vremea rece a lunilor de iarnă

 

sursa

 

Mai multe articole despre:
trandafiri gradinarit cand tundem trandafirii